Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chinese e-commercegigant investeert in Europa

JD.com-CEO Richard Liu heeft aangegeven uit te willen breiden in Europa. Tijdens een interview met de Financial Times gaf Liu aan dat zijn bedrijf in Europa direct de concurrentie aan wil gaan met Amazon. De plannen gaan in 2019 misschien al van start, waarbij er binnen enkele jaren over geheel Europa moet worden uitgebreid. JD.com zal in eerste instantie zijn e-commerceplatform en mogelijkheden voor thuisbezorging introduceren in Frankrijk, waarna wordt gekeken naar het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

In de eerste helft van 2019 wil JD.com zijn eerste Europese onderzoekscentrum in Cambridge oprichten, waarbij met name wordt gericht op kunstmatige intelligentie en big data. In de afgelopen twee jaar heeft JD.com al minstens €1 miljard geïnvesteerd in een eigen logistiek netwerk in Frankrijk.

JD.com breidt ook in andere delen van de wereld uit. Zo zijn er in de tweede helft van dit jaar plannen voor de Amerikaanse markt. Richard Liu heeft aangegeven dat de activiteiten buiten China ongeveer de helft van de totale winst gaan genereren. De directe concurrent van JD.com, Amazon, heeft sinds 2010 €15 miljard in Europa geïnvesteerd.

Bron: DoNews


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018