Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinese e-commercegigant investeert in Europa

JD.com-CEO Richard Liu heeft aangegeven uit te willen breiden in Europa. Tijdens een interview met de Financial Times gaf Liu aan dat zijn bedrijf in Europa direct de concurrentie aan wil gaan met Amazon. De plannen gaan in 2019 misschien al van start, waarbij er binnen enkele jaren over geheel Europa moet worden uitgebreid. JD.com zal in eerste instantie zijn e-commerceplatform en mogelijkheden voor thuisbezorging introduceren in Frankrijk, waarna wordt gekeken naar het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

In de eerste helft van 2019 wil JD.com zijn eerste Europese onderzoekscentrum in Cambridge oprichten, waarbij met name wordt gericht op kunstmatige intelligentie en big data. In de afgelopen twee jaar heeft JD.com al minstens 1 miljard genvesteerd in een eigen logistiek netwerk in Frankrijk.

JD.com breidt ook in andere delen van de wereld uit. Zo zijn er in de tweede helft van dit jaar plannen voor de Amerikaanse markt. Richard Liu heeft aangegeven dat de activiteiten buiten China ongeveer de helft van de totale winst gaan genereren. De directe concurrent van JD.com, Amazon, heeft sinds 2010 15 miljard in Europa genvesteerd.

Bron: DoNews


Publicatiedatum: 12-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: