Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Koeltrofee 2018 uitgereikt voor bedieningstoonbank

De koeltrofee 2018 is uitgereikt aan een innovatieve koeltoonbank. De innovatie viel in de prijzen omdat het een uniek hygiŽnisch en ergonomisch ontwerp heeft in combinatie met betere koelprestatie met een hoge verdampingstemperatuur. De toonbank genaamd Vision MkII is ontwikkeld door Smeva. Directeur Charles Smets vindt het een grote eer: 'Het is echt de beste toonbank ter wereld, het is fantastisch dat we deze erkenning krijgen'.De trofee werd uitgereikt tijdens de VSK-beurs op vrijdag 9 februari. Elke twee jaar krijgt een bedrijf de NVKL Koeltrofee als blijk van waardering van de brancheorganisatie NVKL voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van koudetechniek en/of klimaatbeheersing. Er zijn dit jaar drie bedrijven genomineerd voor deze award, met ieder hun eigen unieke innovatie:
- Smeva: Bedientoonbank Vision MkII
- Bitzer: Zuigercompressor ECOLINE+
- Oxycom: Indirect/directe verdampingskoeler IntrCooll

De jury, bestaande uit ir. M. Janssen (Re/genT BV), dr. ir. C. A. Infante Ferreira (TU Delft), ir. A.M.G. Pennartz (KWA Bedrijfsadviseurs) en ir. E.B. Wissink (WUR Wageningen) heeft uiteindelijk Smeva als winnaar uitgeroepen. Hun bedientoonbank viel op vanwege het slimme ontwerp.
 
De toonbank bestaat uit een 'statisch' lichtgeforceerde koeling. Via een lamellen warmtewisselaar, onder het werkblad aan de bedienzijde, is een roestvast stalen etaleerplateau verbonden met een gekoelde spiraal. De innovatie zit vooral in de luchtverdeling over de producten en de manier waarop het koudemiddel door het meubel stroomt is slim. Daarnaast is er minimale inmenging van de omgevingswarmte. Hierdoor is het meubel erg energie-efficiŽnt.
 

Publicatiedatum: 12-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: