Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"30% Spaans energieverbruik gaat op aan voeding"

Een analyse van verbruik van primaire energie binnen de Spaanse agro-voedingssector legt de inefficiŽnties binnen het systeem bloot en laat zien wat er moet gebeuren om het systeem duurzamer te maken. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek dat uitgevoerd is bij de Pablo Olavide universiteit in Sevilla. 

Het onderzoek wijst uit dat 30% van het primaire energieverbruik in Spanje opgaat aan voeding - van de productie van voedingsproducten tot de consumptie door consumenten. Volgens onderzoeker Manuel GonzŠlez toont dit hoge percentage aan dat het systeem "onhoudbaar" is en er iets moet veranderen.

De data van de studie laten zien dat "alles dat gerelateerd is aan de productie van voeding een enorme impact heeft op het milieu en de economie" door de hoge energiekosten.

Uit het onderzoek blijkt dat transport het proces is dat de meeste primaire energie verbruikt. Dit is "25,8% van de totale consumptie", omdat in Spanje voeding "vaak een lange weg aflegt voordat deze bij de uiteindelijke bestemming aan komt".

De productie van inputs (bemesting, plantenbeschermingsproducten, machines, veevoeding, zaden) is verantwoordelijk voor 24% van het primaire energieverbruik. 

Bron: efeagro.com / www.agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: 15-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: