Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"30% Spaans energieverbruik gaat op aan voeding"

Een analyse van verbruik van primaire energie binnen de Spaanse agro-voedingssector legt de inefficiënties binnen het systeem bloot en laat zien wat er moet gebeuren om het systeem duurzamer te maken. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek dat uitgevoerd is bij de Pablo Olavide universiteit in Sevilla. 

Het onderzoek wijst uit dat 30% van het primaire energieverbruik in Spanje opgaat aan voeding - van de productie van voedingsproducten tot de consumptie door consumenten. Volgens onderzoeker Manuel González toont dit hoge percentage aan dat het systeem "onhoudbaar" is en er iets moet veranderen.

De data van de studie laten zien dat "alles dat gerelateerd is aan de productie van voeding een enorme impact heeft op het milieu en de economie" door de hoge energiekosten.

Uit het onderzoek blijkt dat transport het proces is dat de meeste primaire energie verbruikt. Dit is "25,8% van de totale consumptie", omdat in Spanje voeding "vaak een lange weg aflegt voordat deze bij de uiteindelijke bestemming aan komt".

De productie van inputs (bemesting, plantenbeschermingsproducten, machines, veevoeding, zaden) is verantwoordelijk voor 24% van het primaire energieverbruik. 

Bron: efeagro.com / www.agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018