Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VK: Zesde jaar van groei biologische markt

In het 2018 Organic Market Report van de Soil Association staat dat de Engelse biomarkt nu een recordwaarde heeft van £2,2 miljard. Daarnaast is de markt in 2017 met 6% gegroeid. Dit is het zesde opeenvolgende jaar van groei binnen de biologische markt en bio maakt nu 1,5% uit van de totale voedsel- en drankmarkt in het VK. 

In 2017 steeg de verkoop van biologische producten in de retail met 9,7% en bij de thuisbezorging van biologische producten met 9,5%. Bijna 30% van alle biologische verkoop vindt nu online plaats of in de winkels. De verkoop van biologische producten in supermarkten zijn dit jaar ook gestegen: met 4,5%. De verkoop van niet-biologische producten is overigens met slechts 2% gestegen.

Clare McDermott, hoofd Business Development bij Soil Association Certification: "Een van de belangrijkste ontwikkelingen voor de biologische sector was de opkomst van de online shops, een trend die steeds meer aanwezig wordt. Met het gemak dat dit biedt en een steeds breder wordend aanbod, is het geen verrassing dat online shops het beter doen dan de traditionele supermarkten. Bovendien kan de online retail zich sneller aanpassen en innoveren dan een winkel.

"Hierdoor is thuisbezorging al verantwoordelijk voor bijna 13% van de verkoop van biologische producten en de verwachting is dat dit in de nabije toekomst kan oplopen tot 25%. Dit past ook goed bij de biologische sector: de lokale, verse deur tot deur aanpak van maaltijdboxen is in lijn met de ethos van biologische producenten."

De volgende groeigebieden worden onder andere in het rapport genoemd: 
  • De verkoop van versproducten is met 6,5% gegroeid, wat neerkomt op £20 miljoen (€22,6 miljoen) in verkoop
  • De verkoop van biologische gekoelde voeding is met maar liefst 21% toegenomen en is nu goed voor 3,4% van de totale Engelse biologische markt 
  • De verkoop van biologische zuivel is met ongeveer 3% gegroeid en deze categorie heeft met 29% het hoogste aandeel in de verkoop van biologische voeding en dranken
  • De populariteit van biologische wijn blijft toenemen en de verkoop van biologische wijn/bier/dranken is dan ook met meer dan 8% gestegen
Rose Price, Hoofd Inkoop bij Ocado: "We weten hoe belangrijk biologische producten voor onze consumenten zijn en daarom hebben we het laatste jaar ons assortiment van biologische producten flink uitgebreid. In 2018 hopen we ook ongeveer 100 nieuwe biologische producten te lanceren. We zien geen eind aan de groei van de biologische markt, omdat de nieuwe generatie van consumenten steeds meer op zoek gaan naar producten die goed zijn voor hun gezondheid en voor dierenwelzijn en het milieu." 

Download het 2018 Organic Market Report hier.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018