Fruit Logistica- Trendrapport 2018:

'Verstoring van de distributie'

In een nieuw rapport wordt uitgelegd hoe markten, consumenten, ondernemingen en technologieën de verse levensmiddelenbranche zullen veranderen. De toonaangevende beurs voor de wereldwijde AGF-branche, de Fruit Logistica, kwam met het rapport over de ontwikkeling van nieuwe technologieën, de groei van de online detailhandel en de groeiende consumptie buitenshuis - drie gebieden die volgens het rapport de toeleveringsketens voor versproducten in de volgende tien jaar radicaal zullen veranderen.

Diepgaande analyse
Het rapport "Verstoring van de distributie" in het kader van de "Fruitnet World of Fresh Ideas" en het begin van de Fruit Logistica 2018 werd door management-consultatiebureau Oliver Wyman samengesteld en biedt een diepgaande analyse van de wereldwijde handel in groenten en fruit met bevindingen, die groenten- en fruittelers kunnen helpen om aan de wensen van hun klanten ook in de toekomst tegemoet te kunnen komen.In het rapport wordt beschreven hoe de markten, consumenten, ondernemingen en technologieën de inkoop, het transport en de distributie van verse levensmiddelen zullen veranderen. Dit is met name van belang in een steeds sterker geglobaliseerde en onderling verbonden markt, waar de vraag toeneemt als gevolg van de bevolkingsgroei in bepaalde delen van de wereld en de gestegen voedseluitgaven.

Kansen en uitdagingen
Het rapport voorspelt bovendien een aantal nieuwe kansen en uitdagingen voor de AGF-branche, bijvoorbeeld:

"De opkomst van snellere en flexibelere distributienetwerken, die zullen worden gekenmerkt door meer transparantie, meer geavanceerde systemen voor de voorspelling en in veel gevallen door een nauwere samenwerking tussen de partners in de toeleveringsketen, waar de onderhandelingen tot nu toe vaak moeizaam zijn verlopen.

Aanhoudende groei van de wereldwijde online verkoop van verse groenten en fruit dankzij lagere leveringskosten, betere distributietechnologieën en de toenemende interesse van de klanten

Veel grotere complexiteit en hogere verwachtingen van de klanten op het gebied van de consumptie buitenshuis, omdat de consumenten steeds meer kwaliteit, comfort en variatie eisen bij de verkooppunten."


Rainer Münch, partner van Oliver Wyman, presenteerde het Trendrapport "Verstoring van de distributie" tijdens de FRUIT LOGISTICA 2018 Media Preview.

Verandering
"De markt voor verse groenten en fruit wordt steeds internationaler en onderling verbonden", verklaart Rainer Münch, belangrijkste auteur van het rapport door Oliver Wyman. "Dit verandert op zijn beurt de manier waarop de versproducten van hun oorsprong naar hun plaats van bestemming worden vervoerd." Voorts zegt hij: "De toeleveringsketen voor groenten en fruit is voortdurend aan verandering onderhevig, aangezien deze door de opkomst van nieuwe marktsegmenten en de ontwikkeling van de vraag van de consument steeds opnieuw wordt hervormd. Bedrijven in de gehele toeleveringsketen - van teler tot detailhandelaar - breiden uit en fuseren. Hun ontwikkeling gaat hand in hand met een opmerkelijke zoektocht naar meer efficiëntie en transparantie, ondersteund door een schijnbaar onstuitbare technologische vooruitgang".

Wilfried Wollbold, Global Brand Manager van de Fruit Logistica: "Waar u ook zaken doet in de AGF-branche, 'Verstoring van de distributie' zal u helpen om te anticiperen op belangrijke handelsgerelateerde kwesties, deze van tevoren te herkennen en besluitvormers dichter bij elkaar te brengen. Het stelt u ook in staat proactief vragen te beantwoorden die direct betrekking hebben op uw bedrijf."

De inleiding van het Trendrapport 2018 kunt u hier lezen. Verdere hoofdstukken zullen de komende maanden op de website van de Fruit Logistica worden gepubliceerd.

Voor meer informatie:
Fruit Logistica
fruitlogistica@messe-berlin.de
https://www.fruitlogistica.com/

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018