Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

28% meer verladen ondanks schade cycloon Ockhi

EU en Rusland ontvangen eerste druiven uit India

Het exportseizoen van Indiase druiven is dit jaar uitstekend van start gegaan met een sterke vraag vanuit traditionele markten zoals de EU en Rusland. Het seizoen begon een aantal weken eerder en de verladingen zijn met 28% gegroeid naar 15.383 ton ten opzichte van 12.058 ton in dezelfde periode van het voorgaande jaar. 

Ondanks het feit dat de cycloon Ockhi in november en december 20% tot 25% van de druivenoogst in de belangrijkste teeltgebieden beschadigde, is er dus sprake van groei. Jagannath Khapare, voorzitter van de Indiase Vereniging van Druivenexporteurs, laat weten dat de binnenlandse productiecapaciteit ongeveer 3,5 miljoen ton bedraagt, terwijl de export vorig jaar rond de 232.000 ton bedroeg. 

Khapare verwacht dat de export dit seizoen ongeveer 7.000 containers naar de EU zal bedragen en dat er nog eens 8.000 containers naar landen buiten de EU zullen worden geëxporteerd, waaronder Rusland. 

Druiventelers ontvangen prijzen van €0,76-€0,88 per kilo voor pitloze witte Thompson, wat ongeveer €0,13 lager is dan vorig seizoen. Er is sprake van een lichte correctie van de prijzen van witte en blauwe rassen, terwijl de rode rassen rond de €1,01-€1,33 per kilo opbrengen. 

Volgens de thehindubusinessline.com zal de export de komende weken intensiever worden. Ruim de helft van de volumes die tot dusver verladen zijn, waren bestemd voor Nederland, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Denemarken. 
Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018