Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zoete aardappelteler wint Amerikaanse exportprijs

Scott Farms is benoemd tot Exportbedrijf van het Jaar 2018 door het Departement van Landbouw en Consumentendiensten in de Amerikaanse staat North Carolina.

De prijs geeft erkenning aan personen of bedrijven die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de export van landbouwproducten in North Carolina. De prijs werd op 1 februari uitgereikt aan "Sonny" Scott Jr., president en mede eigenaar van Scott Farms, tijdens het Forum van Landbouwontwikkeling. 

"Scott Farms begon met het verbouwen van zoete aardappelen op slechts 6 ha grond. Tegenwoordig is dit 1.200 ha en de wereldmarkt is goed voor meer dan de helft van hun zoete aardappelopbrengst," zegt Landbouwcommissielid Steve Troxler. "De familie Scott heeft hun bedrijf opgebouwd met als basisprincipes hard werken en het afleveren van een kwalitatief hoogwaardig zoete aardappelproduct. Zij beroemen zich om hun service en het behandelen van mensen zoals ze zelf behandeld zouden willen worden." Scott Farms is een 6e generatie familiebedrijf, dat zijn oorsprong vindt in de tabaksteelt. In de loop der jaren hebben zij hun productie uitgebreid met zoete aardappelen, graan, sojabonen en mais. Scott leidt het bedrijf met zijn vrouw Alice en zijn zonen Linwood III en Dewey.

Het bedrijf is een van de grootste uit de regio met meer dan 5.600 ha landbouwgrond, waarvan 1.200 ha met zoete aardappelen en meer dan 2.400 ha met tabak.

Het bedrijf is vooruitstrevend geweest bij de uitbreiding met zoete aardappelen. De familie heeft een nieuwe geautomatiseerde verpakkingsfaciliteit laten bouwen, met computergestuurde stappen in de verpakkingslijn. Ook gebruiken ze GPS-systemen op tractors.

Deze investering in technologie stelt Scott Farms in staat om hun klanten te voorzien van een veilige, traceerbare voorraad.

Voor meer informatie:
NCDA&CS Marketing Division
Peter Thornton
Tel.: +1 919-707-3153
E-mail: peter.thornton@ncagr.gov
Website: www.scottfarms.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018