Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China: diepvriesgroenten steeds populairder

"In de afgelopen twee jaar was de omzet van diepvriesgroenten op de Chinese markt stabiel. De prijs voor diepvriesgroenten is voornamelijk afhankelijk van de koopkracht van de internationale markt en de binnenlandse prijzen voor rauwe ingredinten. Helaas hebben Chinese consumenten nog steeds de voorkeur voor verse groente in plaats van diepvriesgroenten. Ze zien vooralsnog niet wat de voedingswaardes van diepvriesgroenten zijn," zegt Xu Chuangang van Juxian Ruifeng Foodstuff.


Diepgevroren bosuien


Diepgevroren knoflook

"Er is nog steeds sprake van de misvatting dat diepvriesgroenten minder gezond zou zijn, omdat deze groente zijn vitamines zogenaamd zou hebben verloren. In werkelijkheid heeft diepvriesgroenten dezelfde voedingswaardes als verse groente, misschien zelfs nog meer. De vereisten voor de rauwe ingredinten liggen hoger. Diepvriesgroenten wordt niet geweekt en gebundeld. Ook kunnen ze niet worden beschadigd tijdens transport. Hierdoor worden de vitamines juist bewaard."


Diepgevroren uiproducten

"Wij hebben het grootste volume aan diepvriesgroenten. Onze best verkopende groentensoorten zijn diepgevroren uien, knoflook en asperges. Op dit moment vermarkten we slechts een klein deel van onze groenten aan Chinese restaurants en hotels. Het grootste deel wordt gexporteerd naar Zuid-Korea, Canada, de VS, Rusland, Australi, Nederland, Duitsland en Belgi."


Diepgevroren groene asperges

"De teeltkosten zijn in China relatief laag. Daarom snijden we hier onze groenten. Alle processen zijn geautomatiseerd. De verpakkingsformats zijn afhankelijk van de eisen van de klant. Groenten voor supermarkten worden bijvoorbeeld doorgaans verpakt in zakken van 1 kg tot 2,5 kg. Bedrijven die diepvriesgroenten gebruiken om ze tot sauzen of kruiden te verwerken, vragen echter om grotere verpakkingen."


Xu Chuangang
Juxian Ruifeng Foodstuffs Co., Ltd.
Tel: +86 186 1362 7219

Publicatiedatum: 22-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: