Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Denemarken: Coop verlaagt prijzen

Tesco sluit 18 winkels in Polen

Oman: Mars Hypermarket introduceert bio-assortiment
Mars Hypermarket in Al Khoudh in Oman heeft een nieuwe afdeling met 100% biologische groente en fruit geïntroduceerd. Alle producten zijn afkomstig van het teeltbedrijf Pairidaeza Organic Farm, dat in Oman de eerste in zijn soort is. In het assortiment zijn onder andere tomaten, komkommers, paprika's, aubergines, kool, bladsla en koolraap opgenomen. Mars gaat het biologische assortiment promoten via het enorme eigen winkelnetwerk in Oman.
Bron: muscatdaily.com

Denemarken: Coop verlaagt prijzen 
Het Deense Coop gaat van zo'n 1.000 alledaagse producten in zijn retailketens de prijzen voor onbepaalde tijd verlagen. De prijsverlagingen wisselen per product, waarbij bij sommige goederen sprake is van een verlaging van zoveel als 20%. Volgens onderdirecteur Jens Visholm zijn de prijsverlagingen onderdeel van de strategie van het bedrijf. "In de afgelopen drie jaar hebben we gemerkt dat Deense consumenten meer duurzaamheid, smaak en verantwoordelijkheid terug willen zien in onze producten. Ook hebben we gezien Deense consumenten afhaken wegens te hoge prijzen. Zodoende is dit het begin van een nieuwe fase in onze strategie, waarin we op verantwoorde wijze verbeterde producten aanbieden, maar ook vaste lage prijzen hanteren om het leven van onze klanten makkelijker te maken," aldus Visholm.
Bron: retailanalysis.igd.com

Alibaba verdubbelt Hema-locaties in China
Alibaba gaat zijn Hema-keten uitbreiden. Dit jaar wordt het aantal locaties verdubbeld tot bijna zestig filialen. Het Hema-concept draait om een aantal kassaloze supermarkten met een uitgebreid assortiment aan versproducten. Consumenten kunnen producten bestellen en deze in de lokale keuken laten voorbereiden, voor ze klaar zijn met hun boodschappenronde. Ook kan er bij de Hema-vestigingen online worden besteld, waarna de bestelling binnen 30 minuten aan huis wordt geleverd. Consumenten kunnen de boodschappen uitkiezen door middel van een een smartphone-app en kunnen hiervoor bij Hema betalen.
Source: businessinsider.com

Thailand: Lawson 108 breidt uit
Saha Lawson, dat in Thailand de ketens Lawson 108 en 108Shop beheert, heeft plannen om het aantal Lawson 108-vestigingen met 2020 te verdubbelen tot meer dan 200 locaties. In 2017 verleende Saha Lawson franchise-licenties aan de oliemaatschappij Susco Plc, zodat deze Lawson-winkels kon openen bij de eigen pompstations. Door middel van deze overeenkomst wilde Lawson het netwerk met 2020 uitbreiden tot 500 vestigingen. Dit geraamde aantal is nu bijgesteld. Met het einde van 2018 wil Lawson zijn Lawson 108-netwerk vergroten tot 123 vestigingen. Met het einde van 2019 moet het netwerk neerkomen op 158 locaties en met 2020 op 208 winkels. Van de keten 108Shop zijn nu in heel Thailand 126 buurtwinkels actief. Een klein aantal wordt mogelijk heropend als Lawson 108-vestiging. Saha Lawson heeft de totale investering hiervoor geraamd op THB540 miljoen (€13,87 miljoen).
Bron: retailanalysis.igd.com

Kenia: honderd 100 nieuwe Tuskys-vestigingen met 2021
Tuskys is van plan om het eigen winkelnetwerk van drieënzestig vestigingen uit te breiden. Met 2021 wil de retailer honderd nieuwe winkels hebben opgezet. De nieuwe winkels worden voornamelijk geopend in steden in de omgeving van Nairobi. In eerste instantie heeft Tuskys voordeel willen halen uit locaties waar Nakumatt zijn winkels heeft gesloten. Zodoende zijn er onlangs met een investering van KES220 miljoen (€1,7 miljoen) twee winkels heropend. Tuskys wil bij de nieuwe winkels meer innoveren, zodat de winkelervaring zo veel mogelijk wordt verbeterd. Dit betekent ook dat er fors wordt geïnvesteerd in IT.
Bron: retailanalysis.igd.com

Tesco sluit achttien winkels in Polen
Tesco is in Polen van plan om achttien met verlies draaiende vestigingen te sluiten. Ook wordt het aantal team-managers in grote vestigingen verminderd, zodat de service efficiënter en beter kan worden gemaakt. "Het besluit om winkels te sluiten is nooit makkelijk, maar soms is het nodig," zegt directeur Martin Behan van de Poolse tak van Tesco.
Bron: esmmagazine.com

7-Eleven Japan heeft meer dan 20.000 vestigingen
7-Eleven Japan is de eerste retailer van Japan geworden met meer dan 20.000 vestigingen. De afdeling van Seven & I Holdings had aan het einde van vorige maand in totaal een netwerk van 20.033 vestigingen. Dat is vijfenveertig meer winkels dan in december. Ter vergelijking heeft Japan in totaal 24.000 postkantoren.
Bron: insideretail.asia

VS: Target werkt met persoonlijke orderpickers voor online
Volgens Target-CEO Brian Cornell gaan Target-medewerkers er persoonlijk voor zorgen dat bestelde boodschappen bij een afhaalpunt in de auto van de klant worden geladen. Het bedrijf heeft vorig jaar meer dan 100 winkels gerenoveerd en is van plan om dit jaar nog eens 300 winkels te moderniseren. In 2018 zal de thuisbezorging- en afhaalservice van Target door samenwerking met Shipt in heel de VS voor handen zijn.
Bron: cnbc.com

VS: Kroger sluit overeenkomst voor buurtwinkelsegment
Kroger heeft overeenkomst gesloten voor de overdracht van zijn buurtwinkels. Kroger's buurtwinkelketen bestaat uit 700 vestigingen verspreid over achttien Amerikaanse staten. De keten wordt overgenomen door EG Group, een Brits particulier bedrijf dat pompstations en buurtwinkels beheert. EG Group heeft voor de overname $2,15 miljard (€1,74 miljard) neergelegd. De overdracht wordt in het eerste kwartaal van het fiscale jaar van Kroger voltooid. EG Group zal in Cincinnati een hoofdkwartier opzetten en zal de huidige merken van Kroger aan blijven houden.
Bron: progressivegrocer.com

Amazon lanceert "$10 dollar of minder"-concept
Amazon heeft zonder er al te veel ruchtbaarheid aan te geven een nieuw concept op zijn sites geïntroduceerd. Via een speciale pagina kunnen producten worden besteld die op zijn meest $10 (€8,11) kosten en die zonder verzendkosten kunnen worden geleverd. De microsite is te bereiken via de knop "$10 OR LESS", die duidelijk op de home page van Amazon.com te vinden is. De producten die op de nieuwe pagina te vinden zijn vallen in zeven categorieën: voor mannen, voor vrouwen, elektronica, cadeau's, wonen, huishoudelijke artikelen en horloges. Rond het begin van het jaar was er op de pagina ook een speciaal segment te vinden onder de naam "Hello 2018!", waarin nieuwjaars-gerelateerde producten te vinden waren.
Bron: retailwire.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018