Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Plagiaat binnen sector moet gereguleerd worden"

Beperkt volume en vaste prijzen helpen Chinese meloensector vooruit

"Hainan is China's grootste meloenleverancier in het laagseizoen. Momenteel telt het meloenareaal op het eiland 10.000 hectare. De plantages bevinden zich in een tropische, door tyfoons geteisterd, klimaat. Het teeltproces vindt hoofdzakelijk in kassen plaats. De kwaliteit van de meloenen wordt beoordeeld aan de hand van ziektebestendigheid, productie en het suikergehalte. Meloenzaden spelen een sleutelrol binnen de hele sector. De laatste jaren groeit het aantal cantelouperassen dankzij succesvol onderzoek en ontwikkeling en de handel in meloenzaden," vertelt Wang Zhong van Xinjiang Bao Feng Seed Industry. 

"Hong Jia Li", het merk van Xinjiang Bao Feng Seed Industry


De huidige 'bestseller' op de lokale markt, het nieuwste ras Chao Mo

"Wij denken dat de Chinese meloenhandel gestandaardiseerd dient te worden om uit te kunnen groeien tot een volwassen sector. De laatste jaren zijn er meerdere problemen binnen de sector aan het licht gekomen. Enerzijds komen er een grote verscheidenheid en volume aan kwalitatief mindere meloenen op de markt vanwege het beperkte onderzoek dat er gedaan wordt. Dit zorgt voor alles behalve ideale marktomstandigheden voor meloentelers maar ook dat consumenten minder gauw meloenen kopen. Anderzijds is het zo dat zodra een bedrijf een nieuw product of ras op de markt brengt andere bedrijven uit de sector imitaties introduceren. Dit leidt tot grootschalige plantages die niet aan de standaarden voldoen en die het imago van het originele ras aantasten."


Rijpende Canteloupe meloenen


Het ras Katyusha 

"Het afgelopen jaar hebben we onze meloenenteelt vanuit China uitgebreid naar een aantal landen in Zuidoost-Azië en Midden-Azië. Ieder jaar testen en telen we 50 tot 60 rassen. Vervolgens selecteren we de rassen die het meest geschikt zijn voor de markt. 90% hiervan wordt verkocht via de groothandelsmarkt in Hainan en slechts 10% wordt verkocht aan Chinese plantage-eigenaren die in het buitenland meloenen telen."


Huidige 'bestseller' op de lokale markt, het nieuwe ras Chao Mo


Zojuist geoogste Jin Ru Yi meloenen

"Branding is de toekomst van de meloensector. Om de zaadkwaliteit te kunnen garanderen en een gezonde markt voor meloenen te creëren, houden we gedurende het teeltproces aan drie principes vast. Het eerste heeft te maken met contante verkoop. Veel handelaren op de zaadmarkt werken momenteel met kredieten bij fruittelers die hierdoor grotere risico's lopen. Wanneer de afzet slecht is, bestaat de kans dat handelaren hun rekeningen niet betalen. Het tweede principe heeft te maken met het beperkte volume. Onder normale omstandigheden brengen we alleen een bepaald volume op de markt om ervoor te zorgen dat deze niet overspoeld raakt. Het derde principe heeft te maken met vaste prijzen. De prijzen zijn relatief stabiel op een grote markt waar de de omstandigheden nauwelijks veranderen. We stellen vaste prijzen om oneerlijke concurrentie tegen te gaan en om er zeker van te zijn dat er voldoende financiële middelen voor handen zijn om het onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe rassen te bekostigen."Wang Zhong
Xinjiang Bao Feng Seed Industry
Public name: Hainan Seed Brother
Company telephone and WeChat: +86 1888 9115 000
Company e-mail: 292323616@qq.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018