Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Keniaanse telers blij met opheffing exportverbod avocado's

Avocadotelers uit de Keniaanse regio Kisumu zijn blij dat het exportverbod op Keniaanse avocado's is opgeheven. Het verbod ging op 21 januari in, nadat beweerd werd dat telers hun fruit onrijp plukten om het naar internationale markten te kunnen exporteren. 

John Oroko van exportbedrijf Selina Wamucii is blij met de stap van de overheid en denkt dat dit telers, exporteurs en importeurs de nodige verlichting zal brengen. "Het is goed nieuws voor de vele kleinschalige telers die goed zijn voor 70% van de avocado's die Kenia exporteert."

Om er zeker van te zijn dat er uitsluitend rijpe avocado's worden geŰxporteerd, heeft de Voedselautoriteit de onderstaande criteria opgesteld: 
  • Een doffe schil van het ras Fuerte 
  • Verschrompelde, vergeelde steel 
  • Bij het verwijderen van de pit is het vlies rond de pit donkerbruin en niet droog en blijft niet aan het vruchtvlees kleven
  • Fruit moet minimaal 20% aan droge stoffen bevatten en een oliegehalte van 8% of hoger hebben
John Oroko vertelt dat zijn land het hoogseizoen voor avocado's ingaat en dat hij hoopt dat alle partners in de sector zich aan het exportbeleid zullen houden. 

Hivisasa.com citeert een andere teler, Philip Omondi, die telers met klem aanraadt om hun fruit voor de pluk goed de tijd te geven om te rijpen.

 

Publicatiedatum: 12-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: