Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaans bedrijf verovert Australische markt

Tweedeling op kiwi-markt

De vooruitzichten voor het verder verloop van het kiwiseizoen verdeelt de markt in tweeën: de kiwi's met goede maten kennen uitstekende prijzen en behalen goede verkoopresultaten terwijl de kleinere maten met moeite verkocht worden.


Links Cristian Moretti directeur van Agrintesa en rechts Mauro Laghi directeur van Alegra

"Voor ons komt het kiwiseizoen nu eigenlijk pas op gang en we brengen fruit van hoge kwaliteit op de markt. We mogen niet vergeten dat wij als kiwispecialisten aan binnenlandse en buitenlandse markten moeten leveren want de kiwi's van het andere halfrond komen pas aan het eind van de lente op de markt," zegt Christian Moretti, directeur van Agrintesa. Alegra kent dit seizoen een productiedaling van 15% vanwege de vorst van vorig jaar.

Bekijk de video


Griekenland verlegt de druk op de markten want de Griekse kiwi's zijn van mindere kwaliteit. "Het management van het Griekse product is niet altijd even transparant en de klanten begrijpen het verschil tussen de producten niet altijd. Er is veel verwarring," zegt Moretti.



De kiwi's van Agrintesa worden door Alegra op de markt gebracht. "De buitenlandse markten vormen onze belangrijkste bestemming en Alegra is altijd een referentie geweest voor de internationale kiwimarkt. Ons sterke punt is het aanbieden van de goede en complete service in combinatie met fruit van uitstekende kwaliteit. Het gaat goed, zowel op de traditionele buitenlandse markten zoals Duitsland en Groot-Brittannië als op nieuwe markten zoals Australië. Ik moet wel zeggen dat onze producten in het buitenland meer gewaardeerd worden dan in Italië," zegt Mauro Laghi, directeur van Alegra.



Agrintesa heeft 1800 hectare met groene kiwi's en 700 hectare met gele. De coöperatie is een aantal jaren geleden begonnen met de specialisatie en segmentering van het aanbod.



Er is niet langer een standaard product. "Elke markt heeft verschillende behoeften en dit houden we voor ogen bij de productie, selectie, verwerking en verpakking van onze producten. Bij de oprichting van Castel Bolognese in Ravenna werd een analyselaboratorium georganiseerd om per wedstrijd de intrinsieke kwaliteit te evalueren," zegt Moretti.


Een groep leden van Agrintesa die de verwerkingsfaciliteit bezoeken

"De toewijding van onze groep is gericht op het geven van de beste antwoorden aan de klanten enerzijds en anderzijds aan de telers," concludeert Laghi.



Dankzij de nieuwe verwerkingslijn en andere investeringen is de efficiëntie in de fabriek en de kwaliteitsgarantie toegenomen.

Contact:
Agrintesa

Via G. Galilei, 15
Faenza (RA)
Tel.: (+39) 0546 619111
Fax: (+39) 0546 621270
Email: moretti.cristian@agrintesa.com
Web: www.agrintesa.com
Publicatiedatum: