Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Challenge moet groentenconsumptie verhogen

Diƫtisten en voedingsdeskundigen van de website PuurGezond hebben een Facebookchallenge bedacht waarin mensen uitgedaagd worden om 4 weken lang 400 gram te eten. Bijna 2000 mensen zijn op 5 februari de uitdaging aangegaan.




Iedereen die een Facebookaccount heeft, kan gratis meedoen met de PuurGezond GroenteChallenge. Elke dag krijgen de deelnemers een recept of tip om de groentenconsumptie te verhogen. Elke week heeft een thema, zoals groenten als tussendoortje, groenten bij de lunch en zelfs groenten bij het ontbijt. Wekelijks kunnen deelnemers 1 'Eet Meer!' boek winnen.

136 gram
Gemiddeld eet de Nederlander 136 gram groente per dag. Voor een gezond voedingspatroon is dat te weinig. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel groenten eten de basis is van een gezonde voeding. Veel groente eten is goed voor het gewicht, voor de stoelgang en voor de inname van vitamines, mineralen en antioxidanten.

Groenteninspiratie
Veel mensen ontbreekt het aan inspiratie als het om groentengerechten gaat. Mensen kennen groenten vooral van bij de warme avondmaaltijd, maar ook gedurende de dag zijn er genoeg momenten waarop groenten gegeten kunnen worden. Met de challenge hoopt de organisatie de deelnemers uit te dagen ook op andere momenten groenten te gaan eten.

Meer informatie:
PuurGezond
https://www.puurgezond.nl/
https://www.facebook.com/PuurGezond
https://twitter.com/puurgezond


 

Publicatiedatum: