Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Nieuwe Pieperz vestiging wordt proeffabriek

Frietrestaurant Pieperz opent een tweede vestiging in Eerde en heeft de ambitie om uit te groeien tot een formule. "De eerste vestiging van 
Pieperz op de Noordkade in Veghel is een groot succes gebleken. Zij wist in haar jonge bestaan 2e en 3e in de AD Friettest te worden met eigen verse frieten, gemaakt van het ras Pieperz ontwikkeld door HZPC. De aardappel is de held van de tent bij Pieperz. Mede dankzij samenwerking met onder andere Oliehoorn en HZPC is het gelukt er iets moois maar vooral lekkers van te maken", aldus het bedrijf.



Ambitie
Pieperz heeft de ambitie om heel Nederland te laten genieten van de aardappel en bijbehorende snacks in een bijzondere omgeving. In Eerde is het interieur van een klein dorpsfriettentje voorzien van meer dan 100 jaar oude aardappelrooiers, ploegen en tafels van schitterende oude tractoren, lampen van melkbussen en aardappelmanden. Pieperz Eerde gaat een proeffabriek worden voor nieuwe Pieperz vestigingen. "Zo bakken we in Eerde friet van een nieuw aardappelras ontwikkeld door HZPC: de Tiger aardappel. Deze pieper is, onder meer door de schil met een tijger motief, nog meer creamy van binnen en cruchy van buiten. De Pieperz 2.0 wordt exclusief gebakken bij Pieperz in Eerde en is voorlopig nergens anders verkrijgbaar. In november is al een maand getest met deze aardappel in Veghel en de reacties waren geweldig goed."



Samenwerking
Naast de samenwerking met HZPC is Pieperz partner van Oliehoorn voor olie en sauzen, die ook los verkrijgbaar zijn bij Pieperz. De frieten in Eerde worden gebakken in een nieuwe olie van Oliehoorn zonder palmolie.
"Pieperz Eerde is ook volop aan het testen met nieuwe bezorgsystemen en verpakkingen, medio maart is het de bedoeling dat de Frikandelivery operationeel is. Met HZPC, Oliehoorn en Hogeschool van Hall Larenstein wordt onderzoek gedaan met welke combinaties van aardappelrassen, verpakking en olie we tot een knapperig bezorgd frietje bij de klanten van Pieperz kunnen komen."




Publicatiedatum: 7-2-2018

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: