Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aldi breidt bio-assortiment in Duitsland uit

Binnen vijf jaar einde aan streepjescodes

Aldi's toekomstplannen voor Australië
Aldi gaat dit jaar in elke Australische deelstaat nieuwe filialen openen. In november 2017 opende de keten zijn vijfhonderdste vestiging. Er zijn plannen voor tweeëndertig nieuwe winkels, waarvan zeven in New South Wales. Twee vestigingen worden geopend in Wetherill Park en Warners Bay en worden in de eerste helft van 2018 geopend. In Queensland worden begin dit jaar acht winkels geopend. Twee hiervan zijn bevestigd voor The Gap en Dalby. Daarnaast wordt er gespeculeerd dat Aldi in het noorden van Queensland locaties opent.
Bron: news.com.au

Aeon van start in oosten van Maleisië
Het Japanse Aeon Co (M) Bhd is van plan om in het tweede kwartaal van dit jaar een winkelcentrum te openen in Kuching, Sarawak in het oosten van Maleisië. Daarnaast wil Aeon volgens de regionaal directeur Poh Ying Loo een tot drie MaxValu-winkels in het oosten vestigen. Onlangs werd nog een MaxValu Prime geopend in Kuala Lumpur. Volgens Poh Ying Loo richt Aeon zich bij uitbreidingen van het MaxValu-netwerk voornamelijk op stadsgebieden zoals de Klang-vallei.
Bron: themalaysianreserve.com

Carrefour wil self-checkout in Belgische hypermarkten

De Belgische tak van Carrefour heeft tijdens overleg in het hoofdkantoor in Evere aangekondigd de hypermarkten van het bedrijf van self-checkout-kassa's te voorzien. De nieuwe kassa's worden in de komende twee jaar geïnstalleerd. Volgens Carrefour is self-checkout populair bij consumenten. Het systeem is ideaal voor het snel doen van boodschappen en vermijdt lange rijen.
Bron: brusselstimes.com

VK: Binnen vijf jaar einde aan streepjescodes 
Volgens Britse experts komt er binnen vijf jaar een einde aan het gebruik van streepjescodes op producten in supermarkten. Internationale retailketens met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk onderzoeken mogelijkheden voor nieuwe technologie die de streepjescode gaat vervangen. Een van de mogelijkheden zijn onzichtbare codes die over het gehele oppervlak van de verpakking worden gedrukt. Dit systeem wordt al toegepast in de VS en lijkt nu ook een opmars in het Verenigd Koninkrijk te maken. Het Amerikaanse bedrijf Digimarc, dat voor dit nieuwe systeem verantwoordelijk is, wil dit jaar zich ook gaan vestigingen in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: telegraph.co.uk

Qatar: Sri Lanka-festival bij LuLu-hypermarkten
Het in Qatar gevestigde LuLu heeft voor het eerst in zijn hypermarkten een Sri Lanka-festival georganiseerd. Het festival heeft het thema "Rasavat Sri Lanka" en promoot producten die uit de landbouwsector van dit land afkomstig zijn. De promotieactie benadrukt volgens LuLu de diverse cultuur, de diepgewortelde normen en waarden en het culinaire erfgoed van Sri Lanka.
Bron: gulf-times.com

Aldi breidt bio-assortiment in Duitsland uit
Aldi gaat dit jaar in Duitsland meer dan zestig nieuwe producten toevoegen aan het biologische huismerk. Volgens de keten wordt er in 2018 meer gefocust op het bio-assortiment, zodat de consument bij het boodschappen doen uitsluitend bioproducten kan kopen. Door de plannen gaat het bio-assortiment van Aldi Süd met 30% uitbreiden, van 240 producten nu tot 310 producten met het einde van het jaar. Tijdens het jaar worden bij de discountketen pilots met nieuwe bioproducten gehouden en worden promotieacties gehouden voor zowel standaard- als seizoensproducten.
Bron: esmmagazine.com

China: JD.com wil £2 mld omzet halen met Britse producten
De Chinese online retailer JD.com is van plan om in de komende twee tot drie jaar voor £2 miljard (€2,26 miljard) aan omzet te genereren met Britse producten voor de Chinese markt. JD.com heeft in de afgelopen twee jaar het aantal Britse producten in het assortiment verdubbeld. De omzet nam hierdoor in 2017 jaar op jaar met 100% toe. Om nog meer omzet met Britse goederen te verkrijgen gaat JD.com promotiecampagnes opzetten en andere initiatieven opzetten, zodat de Britse merken makkelijker hun weg vinden naar de Chinese consument. Een van deze acties is de vierentwintig uur lange "Celebrate Britain"-campagne die in april zal worden gehouden.
Bron: retailanalysis.igd.com

Maleisië: Supermarkten implementeren betaling via QR-codes
Maleisische supermarkten maken steeds meer gebruik van betaling via QR-codes van het bedrijf Nets. Het online betaalsysteem wordt sinds september al gebruikt door honderden straatverkopers. Met het systeem kan de consument een QR-code inscannen, waarna via een account bij Nets de betaling wordt geregeld. De keten Cold Storage gaat de eerste Maleisische retailer zijn die het systeem in al zijn vestigingen toepast. Giant maakt al gebruik van het systeem, dat rond het midden van dit jaar volledig wordt geïmplementeerd. De Keten Sheng Siong is van plan om met het einde van dit jaar het systeem te installeren.
Bron: straitstimes.com

China: marktwaarde van Alibaba met $30 mld omlaag
De aandelen van Alibaba Group hebben onlangs de grootste daling in koerswaarde van de afgelopen achttien maanden meegemaakt. De marktwaarde van Alibaba is met ongeveer $30 miljard (€24,1 miljard) afgenomen. De reden hiervoor heeft te maken met de huidige winstmarges, die in het afgelopen kwartaal door investeringen in een fysiek winkelnetwerk en in digitale media fors zijn afgenomen. Volgens Alibaba werd in het afgelopen fiscale jaar en omzetstijging behaald van 55% tot 56%. Het winstmarge daalde echter in het afgelopen kwartaal tot 31%, terwijl het jaar ervoor nog sprake was van een winstmarge van 39%. De aandelen in New York daalden met 5,9%, wat de scherpste daling sinds juni 2016 is..
Bron: esmmagazine.com

VS: Midwest Retail Group verkoopt 14 7-Eleven-winkels
Midwest Retail Group LLC, dat in de VS de grootste franchisenemer van 7-Eleven is, heeft in het zuidoosten van Wisconsin veertien vestigingen van de buurtwinkelketen verkocht aan een nieuwe franchisenemer. De nieuwe eigenaar is Greg Evans, die eerder de buurtwinkelketen Mother Hubbard's Cupboard in beheer had. Begin 2010 nam 7-Eleven zestien buurtwinkels over van het in Illinois gevestigde MHC Convenience LLC, dat als moederbedrijf verantwoordelijk was voor de twintig Mother Hubbard's Cupboard-winkels in Illinois en Iowa.
Bron: cspdailynews.com

VS: Bon-Ton Stores treft lening voor faillissement
De Amerikaanse winkelketen Bon-Ton Stores Inc, heeft een overeenkomst voor een lening afgesloten, waardoor het bedrijf in staat is om binnenkort faillissement aan te vragen. Bon-Ton is de eerste grote Amerikaanse keten die dit jaar failliet gaat. Het bedrijf heeft een netwerk van ongeveer 260 vestigingen en een schuld van bijna $1 miljard (€803,8 miljoen).
Bron: reuters.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018