Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, Luba Fresh:

"India start op vrijwel lege markt witte druiven"

Tholen - Waar andere jaren de druivenmarkt in deze tijd van het jaar nog weleens in kan zakken, is dit jaar het tegengestelde waar. "Er zijn al weken niet al te grote volumes beschikbaar en de prijzen liggen hoger dan andere jaren", constateert Lucien de Wit van Luba Fresh. "De prijzen van witte pitloze druiven liggen rond de 11-12,50 euro en blauwe met pit worden ook voor 11-12 euro verkocht. De Red Globe-druiven uit Peru komen van een heel hoog niveau rond de 22 euro begin januari af en liggen nu op een nog altijd goed prijsniveau rond de 15-16 euro."



"Zuid-Afrika heeft veel minder druiven gestuurd vanwege de droogte. Wij hebben volgende week de eerste aankomsten vanuit India gepland en die vooruitzichten zijn goed. Ook vandaar worden er minder druiven verwacht en men komt op een vrij lege markt van witte pitloze druiven. Voor de Zuid-Afrikaanse en Chileense druiven worden hoge prijzen gemaakt wat alle kansen geeft voor de druiven uit India, die toch wat lager in kostprijs liggen. Uiteindelijk gaat er echt wel voldoende handel uit India komen, maar vorig jaar kwamen ze in een overvolle markt en nu in een lege markt en dat is toch prettiger dan starten met een overschot."




Voor meer informatie:
Luciƫn de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com
www.LuBaFresh.com