Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

José Luís Ruiz, van Biosabor

''We zoeken de beste papajarassen voor de Europese teelt''

Vorig seizoen heeft het Spaanse El Papayal del Mediterráneo uit Almería ongeveer 600 ton papaja's geoogst. Dit jaar verwachten ze 400 ton, waarmee ze 10 maanden (half september - eind juli) kunnen afzetten. De reden van deze daling is dat het bedrijf op zoek is naar rassen die geschikt zijn voor het Spaanse klimaat. 


"Momenteel bestuderen we allerlei traditionele rassen, omdat we de perfecte papaja voor het Almeriaanse teeltsysteem nog niet hebben gevonden. Daarom hebben we nu een daling'', vertelt José Luís Ruíz, werkzaam op de marketingafdeling van Biosabor. ''We hebben nu vooral de rassen Intenzza, Sweet Sense en Caballero, maar we experimenteren met meer dan 20 rassen.''

Biosabor specialiseert zich in de teelt en handel van biologische groenten en fruit. Ze zetten hun bio-papaja's af over heel Europa. Sinds ze in 2016 hieraan begonnen zijn, is de vraag naar dit fruit aanzienlijk gestegen. Ze verwachten dat deze groei in de toekomst doorzet.

''In Europa is er sprake van een algehele stijging in de vraag naar tropisch fruit, waaronder de papaja. In landen waar een vergelijkbare koopkracht is als in Europa, blijft de vraag naar de papaja toenemen. Daarom verwachten we dat dit in Europa ook zo zal zijn'', zegt José Luis Ruiz.''De Spaanse papaja heeft het voordeel dat ze in Europa geteeld worden, waardoor deze papaja bij de oogst rijper is dan zijn overzeese concurrenten. Hierdoor is het fruit zoeter en smaakvoller. Omdat Biosabor biologische papaja's teelt, kunnen we garanderen dat het een gezonde papaja is", zegt hij.

De meeste papajatelers in Almería verbouwden eerst groenten en gebruiken hun kassen nu voor de teelt van dit tropische fruit. "Wij denken dat de Almeriaanse telers in de nabije toekomst over voldoende technologische ontwikkeling zullen beschikken om de infrastructuur te verbeteren", aldus José Luis Ruiz.


Voor meer informatie:
José Luís Ruíz
Biosabor SAT
Ctra. San José Km. 2
04117 San Isidro de Nijar – Almería
T: +34 950 700 100
M: +34 630 852 663
jruiz@biosabor.com
www.biosabor.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018