Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikaanse avocadotelers verwachten bijna dubbele oogst

De aanvoer van avocado's in de Verenigde Staten ziet er momenteel goed uit. "We hebben al een aantal weken een stabiele aanvoer uit Mexico en binnenkort verwachten we ook de eerste volumes uit CaliforniŽ," vertelt Robb Bertels van Mission Produce. Bertels merkt op dat de natuurbranden in december nauwelijks gevolgen hebben gehad op de aanvoer van avocado's uit CaliforniŽ. "De California Avocado Commission heeft onlangs een aangepaste oogstraming gepubliceerd die rond de 168 miljoen kilo bedraagt. Vorig jaar was dit 90 miljoen kilo dus de groei is aanzienlijk, waarbij zelfs rekening is gehouden met fruit dat als gevolg van de branden verloren is gegaan. CaliforniŽ kan dus rekenen op een sterk seizoen," vervolgt Bertels. 

Consistenter volume
Het volume ligt wat hoger dan in 2017. "We komen uit een najaarsperiode waarin de volumes niet zo consistent waren," legt Bertels uit. "In december en januari is de aanvoer consistenter geworden. De sector heeft bijna 90 miljoen kilo verwerkt vanwege de Super Bowl en dat komt redelijk overeen met voorgaande jaren."

Dit heeft ook tot vrij gelijkmatige prijzen geleid. "Wanneer de prijzen te hoog worden, dan vlakt de consumentenvraag af. We hebben de laatste twee jaar een aantal van dit soort periodes meegemaakt. Nu kunnen we echter vooruitkijken naar een consistente aanvoer en prijzen en een stabiele vraag," vervolgt hij. 

Na de Super Bowl
Na de Super Bowl, een evenement wat de avocado-afzet enorm opdrijft, is er volgens Bertels begin februari doorgaans sprake van enige traagheid op de markt. "Dit zal zich snel oplossen want Mexico heeft nog behoorlijke volumes om op de markt te brengen en CaliforniŽ zal deze volumes aanvullen."

Southern Exposure
Ondertussen bereidt Mission zich voor op haar deelname aan de Southern Exposure vakbeurs 2018, die van 1 tot en mer 3 maart plaatsvindt. "Deze beurs wordt goed bezocht door retailers," vertelt Bertels. Hij voegt er aan toe dat Mission tijdens de beurs een aantal nieuwe producten en verpakkingen zal presenteren. Bezoek Mission Produce in stand 321 op Southern Exposure. 

Voor meer informatie:
Robb Bertels
Mission Produce
Tel: +1-805.288.8165
rbertels@missionproduce.com
www.missionproduce.com

Publicatiedatum: 6-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: