Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eerste commerciële testen voor roodvlezige Kissabel-appelen

Kissabel appelen hebben tijdens hun eerste testen de goedkeuring van de Europese consument weten te winnen. Deze nieuwe rassen met gekleurd vruchtvlees, variërend van roze tot intens rood, hebben alom lof geoogst vanwege hun vernieuwende uitstraling en geweldige smaakeigenschappen, zo blijkt uit de eerste commerciële proeven die eind 2017 gehouden werden bij retailers in onder meer Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Zwitserland. 

De proeven werden in de respectieve landen door de partners van IFORED gehouden, een internationaal project waarin 14 van de grootste appeltelers van vijf continenten samenwerken aan de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe, roodvlezige appelen onder het Kissabel merk. Dankzij hun innovatieve en unieke eigenschappen konden de appelen in oktober 2017 bij hun presentatie op Fruit Attraction al op enthousiaste reacties vanuit de sector rekenen. De rassen combineren een aantrekkelijk uiterlijk met een opvallende interne kwaliteit en smaak. In de landen waar de verkoop vergezeld ging van proeverijen waren consumenten zeer positief over de smaakeigenschappen van deze appelen en gaven zij aan deze in de toekomst te zullen kopen.

"We hebben de testen in twee winkels uitgevoerd met een klein volume Kissabel Orange. Wereldwijd waren de reacties zeer positief," laat Marc Peyres van Blue Whale Frankrijk weten. "Mensen waren tevreden over de smaak en dat is nu het belangrijkste voor ons. Voor de langere termijn willen we dat mensen de appelen waarderen om hun kleuren en daarna om de smaak."

"De meest gehoorde reactie is dat Kissabel iets totaal anders biedt en winkeliers kijken er echt naar uit om deze appelen te gaan verkopen zodra ze beschikbaar zijn," aldus Steve Maxwell, directeur van Wordlwide Fruit, in het Verenigd Koninkrijk. 

"Wij telen Kissabel Rouge en Jaune. Bij aanvang van het seizoen hebben we wat proeverijen georganiseerd op vakbeurzen waar veel Duitse retailers de Kissabel-appelen geproefd hebben," vertelt Jens Anderson van Red Apple Duitsland. "Ik kreeg het idee dat men zeer onder de indruk was van het rode vruchtvlees en benieuwd was naar de smaak. Iedereen kijkt er naar uit deze appel te kunnen gaan verkopen. We zullen in 2019-2020 starten met de eerste bescheiden oogst om marktonderzoek te doen."

Het Kissabel-assortiment bestaat vooralsnog uit drie rassen: Rouge, met een rode schil en rood vruchtvlees, Orange, met een oranje schil en rozerood vruchtvlees en Jaune dat een gele schil en subtiel roze vruchtvlees heeft. In 2019 zal in Frankrijk, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland de commerciële teelt van start gaan.

Veel van de IFORED partners zullen ook aanwezig zijn tijdens de internationale vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn, waaronder: Alliance Mesfruits Gerfruit, Blue Whale (Frankrijk); Green Yard, Worldwide Fruit (Verenigd Koninkrijk); Fenaco (Zwitzerland); VOG, VI.P, Melinda, La Trentina, Rivoira (Italië); Nufri (Spanje); Elbe-Obst, VEOS, Landgard, OGM, MaBo, WOG, VOG, ELO, MAL (Duitsland); Mono Azul (Argentinië); Unifrutti (Chili); Dutoit (Zuid-Afrika); Yummy Fruit Company (Nieuw-Zeeland), Montague (Australië); Next Big Thing (Verenigde Staten-Canada).

Voor meer informatie: www.kissabel.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018