Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Clubrassen hebben de toekomst"

De hoogtijdagen van mening appelras zijn geteld nu de populariteit van smaakvolle appelrassen, zoals Honeycrisp, groeit. Deze rassen leveren telers betere inkomsten op. De Amerikaanse consument is bovendien steeds vaker bereid om wat meer te betalen voor premium appelen waardoor telers nieuwe rassen blijven ontwikkelen en hun boomgaarden blijven aanpassen om deze exclusieve rassen te telen, schrijft Eric Rama, agrarisch onderzoeker van MetLife Inc., in een rapport. 

Voorheen gaven telers de voorkeur aan appelen met een lange houdbaarheid hetgeen ten koste van de smaak ging. Hierdoor ontwikkelde Red Delicious, dat ruim 70 jaar lang de meest geteelde appel was, zich tot het dominante ras. Nu is de teelt van dit ras echter terug aan het lopen. De volumes Honeycrisp daarentegen zijn met 275% gegroeid en de prijzen stegen tussen 2010 en 2017 met 41%, zo meldt het rapport. 

De toekomst van de appel ligt mogelijk in de zogenaamde 'clubrassen'. De aanvoer van deze rassen worden strikt gecontroleerd via patenten en rechten die per boom betaald worden en waaruit marketingcampagnes bekostigd worden om deze merken verder uit te bouwen. Het komt er simpel gezegd op neer dat deze appelen beter smaken en consumenten geneigd zijn hier hun geld aan uit te geven. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018