Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britse aardappelverwerker Manor Fresh doorstaat matig seizoen

Hoewel Manor Fresh, leverancier van aardappelen aan retailreus Marks & Spencer, een moeilijk jaar achter de rug heeft vanwege één van de slechtste aardappeloogsten ooit, wist het bedrijf haar omzet en winst op peil te houden.

Het bedrijf, dat ruim 170 medewerkers is dienst heeft, zag haar omzet vanaf 29 april 2017 licht dalen naar €52,5 miljoen, ten opzichte van €53,4 miljoen in het voorgaande jaar. De winst voor belasting bleef stabiel op €1,4 miljoen.

Manor Fresh meldt dat deze resultaten voortkomen uit de op drie na kleinste aardappeloogst die het land sinds 1960 binnenhaalde. De totale Britse aardappeloogst in 2016 wordt geraamd op 5,2 miljoen ton (ten opzichte van 5,4 miljoen ton in 2015 en 5,7 miljoen ton in 2015).

Insidermedia.com
 schrijft dat het bedrijf erin geslaagd is om effectief om te gaan met de uitdagende situatie op de Britse aardappelmarkt door nauw samen te werken met haar telers en partners in de keten. Ook was het in staat om de kwaliteitsstandaarden gedurende de hele periode op peil te houden. 

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018