Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Britse aardappelverwerker Manor Fresh doorstaat matig seizoen

Hoewel Manor Fresh, leverancier van aardappelen aan retailreus Marks & Spencer, een moeilijk jaar achter de rug heeft vanwege één van de slechtste aardappeloogsten ooit, wist het bedrijf haar omzet en winst op peil te houden.

Het bedrijf, dat ruim 170 medewerkers is dienst heeft, zag haar omzet vanaf 29 april 2017 licht dalen naar €52,5 miljoen, ten opzichte van €53,4 miljoen in het voorgaande jaar. De winst voor belasting bleef stabiel op €1,4 miljoen.

Manor Fresh meldt dat deze resultaten voortkomen uit de op drie na kleinste aardappeloogst die het land sinds 1960 binnenhaalde. De totale Britse aardappeloogst in 2016 wordt geraamd op 5,2 miljoen ton (ten opzichte van 5,4 miljoen ton in 2015 en 5,7 miljoen ton in 2015).

Insidermedia.com
 schrijft dat het bedrijf erin geslaagd is om effectief om te gaan met de uitdagende situatie op de Britse aardappelmarkt door nauw samen te werken met haar telers en partners in de keten. Ook was het in staat om de kwaliteitsstandaarden gedurende de hele periode op peil te houden. 

Publicatiedatum: 6-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: