Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Importstop aardappelen Belize

Het Ministerie van Landbouw van Belize heeft onlangs overleg gehad met lokale aardappeltelers en importeurs. Er werd gekeken naar de huidige stand van zaken in de aardappelsector en er werden prognoses voor de komende oogst gegeven.

Het overleg begon met een presentatie over de opbrengst aan aardappelen per district. Er werd gesteld dat het Cayo-district de grootste opbrengst gaat hebben met een oogst van 1.300 ton. Daarna volgt Corozal met 267 ton, het Orange Walk-district met 130 ton en het Stann Creek-district met 20 ton.

Volgens een artikel op guardian.bz wordt de totale oogst van dit jaar geraamd op 1.680 ton. Het seizoen begint in de eerste week van februari. Het Ministerie van Landbouw heeft naar aanleiding van de prognose besloten om de import van aardappelen in Belize stop te zetten. De importstop zal van kracht blijven totdat het lokale seizoen is afgelopen.

Vorig jaar was sprake van een aardappeloverschot, waardoor veel telers hun prijzen moesten verlagen. Het Ministerie van Landbouw had toen de import van aardappelen ongehinderd toegelaten, waardoor er sprake was van een overlap met het lokale aardappelseizoen. Dankzij een goede planning in het komende jaar zal dit probleem nu worden vermeden.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018