Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VK: Morrisons saneert en Aldi test bezorgingdienst

Carrefour weg uit Slowakije

Dansk Supermarked Group introduceert digitale pakketbezorging
Dansk Supermarked Group heeft onder de naam "Send&Hent ("send & download") een project met kluisjes voor digitale pakketbezorging ingezet. De kluisjes zijn voor handen bij 365 vestigingen van de ketens Netto en Bilka van de retailgroep. Bij dit project wordt samengewerkt met het logistieke bedrijf Bring, terwijl het systeem wordt geleverd door het bedrijf SwipBox. Met de nieuwe service kunnen consumenten pakketten laten bezorgen zonder dat het nog nodig is om in een rij bij een postkantoor te staan. De bezorging wordt online geregeld, terwijl het te bezorgen pakket in een kluisje wordt geplaatst en vervolgens naar een kluis op een andere locatie wordt bezorgd.
Bron: esmmagazine.com

VK: Morrisons reorganiseert management

De Britse supermarktketen Morrisons gaat 1.500 banen op managementniveau saneren. Daarnaast worden er 1.700 junior-posities gecreëerd. De positie van magazijn-manager wordt bij elke vestiging verwijderd, terwijl het aantal vakkenvullers en kassamedewerkers wordt uitgebreid. "Het is ons streven om de consument beter van dienst te zijn met meer collega's op de vloer. Deze stafleden zorgen ervoor dat producten beter beschikbaar zijn en dat de klant bij de kassa goed wordt geholpen," zegt Morrisons-directeur Gary Mills.
Bron: esmmagazine.com

Zwitserland: Aldi test bezorgingsdienst
Aldi werkt samen met Swiss Post en andere retailers aan een nieuw model om het bezorgen en afhalen van pakketten voor consumenten makkelijker te maken. Bij drie Aldi-vestigingen in de omgeving van Bern wordt geëxperimenteerd met bezorg- en afhaalstations. De pilot-fase vindt plaats van 29 januari tot 30 juni, waarna wordt geëvalueerd of de service in heel Zwitserland wordt doorgevoerd.
Bron: esmmagazine.com

Finland: Kesko heeft 5% meer jaaromzet

De Finse retailgroep Kesko had in 2017 een omzetstijging van 4,9% tot €10,67 miljard. De like-for-like-omzet nam toe met 1,8%, terwijl de winst toenam tot €324,6 miljoen. In 2016 kwam de winst nog neer op €146,8 miljoen. De winst per aandeel steeg in 2017 van €0,99 tot €2.59. De netto-omzet van het supermarktsegment van Kesko steeg in 2017 met 2,4%. De vergelijkende winkelomzet had echter slechts een toename van 0,9%, wat te maken had met het sluiten van de Russische tak van Kesko in november 2016 en de overname van Suomen Lähikauppa in april 2016.
Bron: esmmagazine.com

Carrefour weg uit Slowakije

Carrefour trekt zich na 17 jaar terug uit de Slowakije markt. De laatst overgebleven hypermarkt van Carrefour werd vorige week in Bratislava gesloten. Retail Value Stores, dat als franchisenemer met Carrefour samenwerkt in Slowakije, verkeert al geruime tijd in financiële moeilijkheden. Vorig jaar sloot het bedrijf geleidelijk aan vier van zijn vijf hypermarkten, die zich in de steden Trnava, Žilina, Košice en Bratislava bevonden.
Bron: esmmagazine.com

Mexico: Chedraui breidt buurtwinkelnetwerk uit
het Mexicaanse Chedraui gaat in 2018 zijn winkelnetwerk uitbreiden. Wegens de toenemende vraag naar buurtwinkels, wordt er met name gericht op de kleinere winkelformats van de retailgroep. Chedraui heeft aangegeven dat er in 2018 tweeënveertig nieuwe winkels in Mexico bijkomen. Hierdoor neemt de totale winkelruimte toe met tussen de 5% en 6%. In 2017 nam de totale winkelruimte toe met slechts 3,3%. Ongeveer 70% van de nieuwe winkels zullen onder de kleinere formats van Chedraui vallen. Deze locaties hebben een oppervlak van rond de 250 vierkante meter en missen een eigen bakkerij of slagerij in de winkel. CEO Antonio Chedraui Eguía ziet in Mexico mogelijkheden voor minstens 5.000 nieuwe winkels onder dit format.
Bron: retailanalysis.igd.com

Duitsland: Geen handelsmerk voor Aldi-huismerk
Het is Aldi niet gelukt om een handelsmerk te registreren voor zijn huismerk Le Coq de France. Het besluit in het nadeel van de supermarkt werd op 1 februari genomen door het Europees Hof. Binnen het assortiment onder de naam Le Coq de France vallen onder andere producten als melk, vlees, fruit, groenten en jam. Het handelsmerk werd door Aldi in mei 2012 aangevraagd.
Bron: worldipreview.com

Carrefour Taiwan benoemt Taiwanese CEO
Carrefour Taiwan heeft een nieuwe CEO. De functie van CEO werd bij de Taiwanese tak van Carrefour nooit eerder bekleed door iemand van Taiwanese komaf, maar daar komt nu verandering in. Wang Chun-chao gaat per 1 februari officieel van start in zijn nieuwe functie. Wang begon in 1993 bij Carrefour en heeft zodoende ruim 25 jaar aan ervaring bij dit bedrijf. Hij heeft eerder al een aantal verschillende managementsfuncties vervuld, zoals winkelmanager, directeur voor nationale versproducten en supervisor met betrekking tot handelswaar.
Bron: taiwannews.com.tw

VS: Kroger heeft meer dan $1 mld omzet met bio
Kroger heeft met bioproducten een jaaromzet behaald van meer dan $1 miljard (€800 miljoen). Volgens onderdirecteur Robert Clark heeft Kroger een van de grootste biologische versafdelingen van de VS. "We zijn er trots op dat we de weg vrij hebben gemaakt om deze productcategorie toegankelijker en goedkoper te maken," aldus Clark. "We hebben een toegewijd inkoopteam, dat elk jaar samenwerkt met meer dan 300 biologische telers om bij onze consumenten een sterk assortiment aan biologische groente en fruit aan te kunnen bieden."
Bron: prnewswire.com

VS: Whole Foods houdt vol met 365-merk
Ondanks dat er geruchten zijn dat het merk 365 by Whole Foods Market niet goed loopt, is Whole Foods van plan om meer dan een dozijn winkels onder dit merk te openen. De in Texas gevestigde biologische supermarkt opende onlangs zijn eerste locatie in Brooklyn te New York, waarmee de retailer ook zijn eerste vestiging aan de Amerikaanse oostkust heeft opgezet. Een tweede vestiging aan de oostkust wordt geopend in Weehawken, New Jersey. Whole Foods heeft na deze eerste nieuwe vestiging van 2018 plannen voor nog eens minstens vijf nieuwe winkels. Het bedrijf heeft ongeveer 16 lease-contracten getekend voor 365-winkels.
Bron: progressivegrocer.com

Amazon heeft recordwinst in afgelopen kwartaal
In de laatste drie maanden van 2017 had Amazon een winstresultaat van US$1,9 miljard (€1,5 miljard). Dat houdt in dat Amazon in deze periode zijn winst heeft verdubbeld. De omzet van het bedrijf nam tijdens de feestdagen met name toe omdat meer consumenten zich aansloten bij het thuisbezorgprogramma Prime en het stemactiveringssysteem Echo kochten. Ook werd er meer winst gegenereerd door een belastingvoordeel van $789 miljoen (€631,6 miljoen), dat het gevolg was van een nieuwe wet die in december werd aangenomen. Ook heeft het bedrijf veel inkomsten verkregen vanuit zijn advertentiediensten en de cloud-computing-service Amazon Web Services.
Bron: npr.org

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018