Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mexicaanse avocadoteelt breekt records

De avocadoteelt in Mexico heeft in 2017 het historische aantal van 1, 997 mln ton behaald. Dit is een stijging van 6% ten opzichte van het voorgaande jaar, toen 1,879 mln ton avocado's werden geteeld. Hiermee behoudt het land zijn positie als grootste avocadoproducent ter wereld, zo vermeldt de Mexicaanse overheid.

Afgelopen weken zijn minstens 100.000 ton avocado's naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Deze grote hoeveelheid heeft te maken met het feit dat op 4 februari de Super Bowl, oftewel de finale van het seizoen 2017 van de NFL (National Football League), werd gespeeld. Hierbij wordt traditioneel door duizenden fans guacamole gegeten.

De Verenigde Staten zijn met 77% van de export de grootste afzetmarkt voor de Mexicaanse avocado's. Daarna volgen onder andere Japan, Canada, Spanje, Frankrijk, Nederland, El Salvador, China, Honduras en Guatemala.

Vorig jaar (januari-november) was de omzet meer dan €2,2 miljoen. Dit was bijna 46% van de waarde van de wereldwijde avocado-export. De avocado is daarmee één van de meest succesvolle Mexicaanse exportproducten. 

Bron: telemundo20.com

Publicatiedatum: 5-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: