Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse groentenexporteur doet goede zaken in Scandinavië

"Onze belangrijkste afzet- en referentiemarkt is nog altijd Scandinavië, in het bijzonder Zweden. In 2017 hebben we onze omzet verviervoudigd en hebben we nieuwe klanten aan ons bestand toegevoegd, met name uit landen in Noord-Europa, Oost-Europa en de Baltische Staten. Maar Scandinavië blijft echt onze grootste afnemer." Dat zegt Claudio D'Alba van Plantis dat in 2016 werd opgericht.



Plantis richt zich met name op lente-ui, venkel, peterselie, bloemkool, rode kool, groene en gele kool en koolrabi. "In de zomer richten we ons op druiven, met en zonder pit, biologisch en niet-biologisch."



Het bedrijf houdt zich ook bezig met logistiek en heeft onlangs een Bio-certificering gekregen. "Qua biologische producten zien we een trend en deze blijft stijgen, zeker in Scandinavië. Maar ook in de Baltische staten begint er voorzichtig interesse te ontstaan in bio-producten. Het is niet toevallig dat we sinaasappelen, citroenen en biologische kiwi's verkopen in sommige Litouwse winkelketens. En hoewel de hoeveelheden beperkt zijn is het een positief teken. Twee jaar geleden zou zoiets ondenkbaar zijn geweest."



Voor 2018 heeft Plantis een aantal belangrijke doelstellingen. "We willen de volumes van een aantal producten zoals venkel, peterselie en druiven verhogen en we zullen proberen om nieuwe markten aan te boren. We denken aan Frankrijk en de Benelux."

Claudio benadrukt dat Plantis op zoek is naar partners die geïnteresseerd zijn in een samenwerking op het gebied van druiven, venkel en peterselie.



Plantis zal tijdens Fruit Logistica in Berlijn aanwezig zijn in hal B, CityCube B-08.

Contact:
Claudio D'Alba
Plantis Group
Piazza Ebalia 7
74123 Taranto
Email: info@plantis.it
Web: www.plantis.it (site in aanbouw)
Facebook: www.facebook.com/plantisgroup
Publicatiedatum: