Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Samenwerkingsproject van Grufesa en Amc Chemical

Ontwikkeling bio-technologie die bewaartijd van aardbei 40% verlengt

Grufesa teelt en verhandelt zachtfruit en heeft nu een integrale technologie ontwikkeld dat de bewaartijd van de aardbei verlengt. Dit doet Grufesa in samenwerking met AMC Chemical, een bedrijf dat biotechnologische producten maakt voor agrarische doeleinden. Ook de Universiteit San Pablo CEU (Madrid) draagt bij aan het project. Het project wordt gefinancierd door het Centrum voor Industrieel Technologische Ontwikkeling (CDTI) en medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het doel van het project is om de aardbei langer dan 10 dagen in goede staat te kunnen bewaren zonder daarbij gebruik te maken van landbouwchemicaliŽn. 


Aardbeien hebben van nature een korte bewaartijd, omdat ze vatbaar zijn voor ziekteverwekkende micro-organismen. Met de nieuw ontwikkelde technologie worden aardbeienplanten behandeld door natuurlijke bio-effectoren op basis van levende micro-organismen. Deze bio-effectoren stimuleren het metabolische systeem van de plant, waardoor het de plant beter tegen ziekteverwekkers beschermt. De behandelingen zullen de kwaliteit van het fruit verbeteren en de bewaartijd met 40% verlengen.

Carlos Cubreras, manager bij Grufesa: ''Door dit project zullen we onze aardbeien langer kunnen bewaren. Daardoor kunnen we het fruit ook op markten gaan afzetten die voorheen om deze reden onbereikbaar waren.
Onze technologie is vrij van afval, helemaal duurzaam en milieuvriendelijk. Grufesa kan daarom een kwalitatieve en veilige teelt garanderen.''

Publicatiedatum: 5-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: