Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Platform Aardappel Transacties (PAT) van start

Op 2 februari a.s. wordt het Platform Aardappel Transacties (PAT) operationeel. PAT is een systeem waarin afnemers van consumptieaardappelen een aantal kerngegevens over afgesloten aankooptransacties van consumptieaardappelen vastleggen. De gegevens zullen zonder vermelding van de identiteit van koper en verkoper worden gepubliceerd via de website Boerenbusiness.nl. Doel van het systeem is geďnteresseerden inzicht te geven in de marktbewegingen van aardappelen en zo bij te dragen aan een transparante markt.

PAT is ontwikkeld door Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw op verzoek van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI). Zij roepen alle afnemers van consumptieaardappelen op zich ook aan te sluiten bij PAT. VAVI treedt op als vertegenwoordiger van de Nederlandse aardappelverwerkende industrie en coördineert de contacten met de individuele bedrijven die deelnemen aan PAT. Op de website Boerenbusiness.nl zijn de kerngegevens uit de koopovereenkomsten te zien. Deze kerngegevens zijn – na eenmalige registratie – voor iedereen inzichtelijk. BO Akkerbouw beheert PAT en is belast met de controle op de werking van het platform. Zo zal worden gecontroleerd of de deelnemende afnemers van consumptieaardappelen de gegevens van alle koopovereenkomsten juist en tijdig invoeren.

De in PAT ingevoerde gegevens vormen tevens de basis van de gegevensverstrekking door BO Akkerbouw aan het platform voor de landelijke aardappelnotering PotatoNL. Evenals in het verleden voorziet BO Akkerbouw de noteringscommissie van PotatoNL namelijk van kerngegevens van de aan haar recent gemelde koopovereenkomsten.


Publicatiedatum: 2-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: