Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Floor van Os

"Appelmarkt stabiel, met peren blijft de Belgische klok de marktprijs bepalen"

Tholen - De appelmarkt is momenteel vrij stabiel. "Eigenlijk is dat de laatste vier weken al het geval", constateert Floor van Os van het gelijknamige teeltbedrijf en groothandel uit Benschop / Papendrecht. Hij verwacht dat het Hollandse seizoen rustig uit zal lopen. "We krijgen vanaf medio februari wel wat importappelen erbij, die gedeeltelijk het schap gaan vullen, maar die vormen geen bedreiging voor de kleine voorraad in Europa."

"Ongetwijfeld zal er een gaatje vallen richting het einde van het seizoen, al wordt met Golden uit Italië en Frankrijk de aanvoer altijd wel uitgesmeerd tot het Hollandse seizoen weer losbarst", vervolgt de handelaar. "De prijs van Jonagold was in december stijgend en stabiliseert nu rond de 80 en 95 cent. Het seizoen met de Boskoop is duur geëindigd en voor Elstar liggen de prijzen op een niveau tussen de 1 en 1,20 euro voor de beste kwaliteit, dus dat zijn al met al hele nette prijzen."De situatie op de perenmarkt is een ander verhaal. "België blijft de marktprijzen bepalen op de klok en dat geldt toch als referentieprijs. Begin januari hebben we een flinke opleving gezien met een stijging van 15 cent voor de grote maten, maar die is in drie veilingdagen weer teniet gedaan. In Nederland is er stabiel 'doorgeruimd', maar België heeft mijns inziens in december slecht geruimd en is nu aan het inhalen, wat voor de nodige prijsdruk zorgt."

"Daarmee komt een echte meerprijs voor de betere, beregende peren nog niet echt tot uiting, al hebben die een veel beter middenprijs dan de vorstperen. De kwaliteit van de peren is redelijk stabiel. De partijen die getroffen zijn door windschade moeten nu geruimd worden. De eerste vier weken verwacht ik een stabiele markt, maar ik ben optimistisch gestemd over het vervolg van het seizoen. De Conference worden met name in Duitsland goed opgenomen en het is te hopen dat daarvan gebruik wordt gemaakt om met name met de kleinere maten richting de retail vol gas te geven."

Voor meer informatie:
Firma J.C. van Os
Dorp 99
3405 BB Benschop
floor@fruithandelvanos.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018