Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Frankrijk: einde aan twee halen, een betalen

Spar exporteert meer Kroatische producten

Australië: David Jones begint supermarkt
De Australische retailer David Jones gaat in 2019 in South Yarra zijn eerste mini-supermarkt openen. De supermarkt met de naam David Jones Food wordt opgericht in een winkelcentrum dat nu in aanbouw is.
Bron: broadsheet.com.au

Frankrijk: einde aan twee halen, een betalen
De Franse overheid is van plan om "twee halen, een betalen"-acties voor voedingsmiddelen bij supermarkten in de ban te doen. Op deze manier wil de overheid de inkomens van telers garanderen. Het plan is onderdeel van een bredere wet voor de teeltsector, die onlangs door het Franse kabinet werd gepresenteerd. Met de nieuwe wetgeving moet de minimumprijs voor voedingsmiddelen beter worden gereguleerd en moet het aantal kortingacties worden beperkt.
Bron: reuters.com

Spar exporteert meer Kroatische producten
Vorig jaar is er door Spar in Oostenrijk voor €63 miljoen aan Kroatische producten geïmporteerd. Het jaar ervoor stond deze waarde nog op €60 miljoen. De Italiaanse tak van Spar had met 75% de grootste toename in import vanuit Kroatië. Spar zegt zelf een belangrijke rol te spelen voor de export van Kroatische producten naar EU-landen als Oostenrijk, Hongarije, Slovenië en Italië.
Bron: total-croatia-news.com

Duitsland: Aldi bouwt 2.000 woningen boven Berlijnse winkels
Aldi Nord is van plan om appartementen boven een aantal van zijn supermarkten in Berlijn in te richten. Er is op dit moment een enorm tekort op de Berlijnse woningmarkt in verband met het gebrek aan woningen en de toename in immigratie. Het idee van Aldi komt erop neer dat de winkel zich op de begane grond bevindt en dat de appartementen daarboven worden geplaatst.
Bron: dw.com

Marks & Spencer wil meer Britse winkels sluiten
De Britse retailer Marks & Spencer gaat zes vestigingen in het Verenigd Koninkrijk sluiten. Ook zijn er plannen om nog eens acht locaties op te doeken. De M&S-vestigingen in Birkenhead, Bournemouth, Durham, Fforestfach, Putney en Redditch worden met het einde van april gesloten, waarbij het personeel naar nabijgelegen filialen wordt verhuisd. Andere winkels die de retailer wil sluiten bevinden zich in Andover, Basildon, Bridlington, Falmouth, Fareham, Keighley, Stockport en Denton.
Bron: esmmagazine.com

Denemarken: Coop breidt food-to-go-assortiment uit
Het Deense Coop gaat zijn food-to-go-assortiment uitbreiden. Ook gaat de retailer zogeheten Måltidsmarked-afdelingen ("maaltijdmarkt"-afdelingen) in zijn vestigingen inrichten. Bij meer dan 400 vestigingen wordt onder de naam Måltidsmarked 2.0 onder andere ontbijt, lunch en snacks van Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen en Irma-outlets aangeboden. Bij het ontbijt-assortiment zijn rauwkost, yoghurtdrank en roggebrood voor handen, terwijl bij de lunch sandwiches, wraps, pastasalades en andere maaltijden worden aangeboden. Daarnaast bestaat het assortiment uit snacks, tapas, fruit en warme en koude dranken.
Bron: esmmagazine.com

Frankrijk: Leclerc wil thuisbezorgdienst in Parijs
De Franse supermarktketen Leclerc is van plan om dit jaar een thuisbezorgdienst in Parijs op te zetten. De nieuwe dienst krijgt de naam "Leclerc Chez Moi" en zal prijzen hanteren die 15% tot 20% lager dan bij de concurrent liggen.
Bron: reuters.com

China: Onbemande winkel weer gesloten

Gogo Nobody, de eerste geautomatiseerde supermarkt van Chengdu, is naar verluid na vier maanden al weer gesloten. In november werd een soortgelijk project onder de naam Gogo Small stopgezet. Zowel Gogo Nobody als Gogo Small vielen onder het beheer van de in Chendu gevestigde startup Xiao Mang Guo Technology. Een woordvoerder van Xiao Mang Guo gaf aan dat de supermarkt slechts tijdelijk is gesloten en weer wordt geopend als het gezichtsherkenningssysteem is verbeterd. De woordvoerder gaf echter ook toe dat het bedrijf fouten heeft gemaakt mijn zijn projecten, waardoor Gogo Small moest worden afgeblazen. "Achteraf gezien is het project te snel uitgebreid," aldus de woordvoerder.
Bron: insideretail.asia

VS: Walmart wil strenger leveringsschema

Walmart heeft aan zijn leveranciers gevraagd om de logistieke prestaties voor zowel geheel als gedeeltelijk gevulde vrachtwagens te verbeteren. Bij gebrek aan verbetering gaat de retailgigant boetes uitdelen. Per 1 april moeten leveranciers ervoor zorgen dat 85% van de geplaatste bestellingen op tijd worden bezorgd. In augustus 2017 werd nog afgesproken dat dit aantal op 75% stond. Vrachtwagens die gedeeltelijk zijn volgeladen moeten voor 50% op tijd aankomen, terwijl dat voorheen nog 33% was.
Bron: supermarketnews.com

Handleiding tegen verspilling voor Amerikaanse retailers
Op dit moment wordt er in de VS jaarlijks voor $270 miljard (€217,4 miljoen) aan voedsel verspild, oftewel zo'n 63 miljoen ton. Volgens de non-profit-organisatie ReFED hebben supermarktketens de mogelijkheid om voor $22,5 miljard (€18,1 miljard) te besparen als ze deze verspilling tegengaan. ReFED heeft in samenwerking met de Food Waste Reduction Alliance (FWRA) onder de titel Retail Food Waste Action Guide een handleiding uitgegeven, waarmee supermarkten maatregelen kunnen treffen om de verspilling van voedingsmiddelen tegen te gaan. Grote retailketens als Ahold Delhaize USA, Albertsons, Kroger, Publix, Safeway, Target, Wegmans, Walmart en Whole Foods hebben aan de handleiding een bijdrage geleverd.
Bron: foodprocessing.com.au

Walmart investeert in Flipkart in India
Walmart gaat mogelijk een aandeel van 15% tot 20% overnemen in het Indiase Flipkart. Door de investering van Walmart zou Flipkart beter kunnen concurreren met Amazon. Naar verluid is Walmart in ver gevorderd overleg met Flipkart. Nieuws van de mogelijke overname werd bekend gemaakt toen Walmart-CEO Doug McMillon onlangs een delegatie naar het hoofdkantoor van Flipkart in Bengaluru leidde.
Bron: retailanalysis.igd.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018