Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

seizoen René Welles van start

"Meer belichting opgehangen in de komkommers"

In het Limburgse America komen de komkommers in felgele kistjes de kas uit rijden. Het komkommerseizoen is weer begonnen en dat betekent dat de mouwen worden opgestroopt bij Welles BV.Vroeg
"We zijn weer volop in productie met extra smaakvolle, belichte komkommers," zegt René Welles. "Ik heb iets eerder geplant dan voorgaande jaren. Daardoor kan ik vroeger oogsten." René oogst nu de belichte komkommers uit zijn kas. In 3 van de 9 hectare van zijn bedrijf hangt belichting. "De vroege planters komen deze en volgende week en de wat latere planters komen over 2 a 3 weken."

Belichting
Over het algemeen is er meer belichting opgehangen in de komkommers, merkt René, "Er komen nu meer belichte komkommers uit de kassen dan voorgaande jaren. Daardoor lijkt het seizoen vroeg te beginnen." De meeste komkommers moeten het nog hebben van de zon. "Ik schat in dat nog 90 a 95 % van de kassen nog niet belicht zijn."

René is blij met zijn belichting. "Zeker nu we de afgelopen 6-8 weken zulk donker weer hebben gehad, heeft de belichting zijn dienst bewezen. De belichte komkommers zijn daardoor groener en de smaak is voller."Keurmerk
De Limburgse komkommerteler is hard bezig om zich met Milieukeur te certificeren. Zo wil Welles aan de eisen van de retailer voldoen. "We hebben de eerste controle gehad, die was goed. Hopelijk kunnen we Milieukeur toevoegen aan de certificaten die we inmiddels al weer 3 jaar hebben: GlobalGAP, GRASP, Nurture en Field to Fork. "Uiteindelijk is het afwachten wat het oplevert."

Voor meer informatie:
Welles BV
Hofweg 28
5966 NG America
06-51087052
info@wellesbv.nl
www.wellesbv.nl


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018