Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frysk Erkende Streekprodukten toegekend aan drie AGF-bedrijven

Drie Friese bedrijven gerelateerd aan de AGF-sector zijn landelijk erkend als echt en eerlijk streekproduct. Het gaat om de bedrijven Greydanus Earlik Ite in Heerenveen, Puur Fruit uit de Boomgaard in Jirnsum en Permacultuurtuinderij Ús Hôf in Sibrandabuorren. De honderd jaar oude boomgaard uit Irnsum maakt sap en jam van Puur Fruit uit de boomgaard. Permacultuurtuinderij Ùs Hôf stelt geteelde groenten en fruit via een abonnementensysteem beschikbaar aan het dorp, abonnees kunnen oogsten wat ze nodig hebben. Greydanus Earlik Ite in Heerenveen maakt verse kant-en-klaarmaaltijden zonder toevoegingen van producten uit de regio, zoals Wâldbeantjses, Kollumer Zoete Erwt, Hummelhûzer Rode, Koudumer Beantsjes en kaas van Buurvrouw Durkje.

Het Frysk Erkend Streekprodukt is voortgekomen uit het project "Fryslân giet foar echt", dat de Friese streekproducten op een hoger plan moet tillen. Het Friese keurmerk wordt sinds twee jaar geleden toegekend.
Publicatiedatum: