Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Niet-bruinende Arctic Fuji appel goedgekeurd in Canada

De niet-bruinende Arctic Fuji van Okanagan Specialty Fruits (OSF) is goedgekeurd voor verkoop door de Canadese voedings- en gezondheidsinspectie. Het is de derde Arctische appelvariëteit van OSF die niet bruin wordt.

De beide instanties zeiden dat de Arctic Fuji "geen grotere bedreiging voor de gezondheid vormt dan andere appelen die op de Canadese markt beschikbaar zijn. Ook zeiden ze dat de appel geen negatieve invloed heeft op allergieën en dat er geen verschil is tussen de voedingswaarde van de Arctic Fuji en die van traditionelere consumptieappelen." De bomen waaraan de Arctic Fuji groeit zullen dit voorjaar worden geplaatst in de boomgaarden waar ook de Arctic Golden en de Arctic Granny groeien.

"De Canadese goedkeuring van de niet-bruinende Arctic Fuji is geweldig nieuws voor ons bedrijf." Dit zegt Neal Carter, president van de OSF. "Retailers zijn zeer geïnteresseerd. We kijken ernaar uit om de appelen op de Canadese en daarna op de Amerikaanse markt te brengen."

Arctic appelen hebben de unieke eigenschap dat ze niet bruin worden als erin wordt gebeten of gesneden. Door biotechnologie is het enzym dat ervoor zorgt dat appelen bruin worden helemaal uitgeschakeld. Iedere partij in de keten heeft hier voordeel van. Het gaat verspilling tegen en maakt de appel aantrekkelijker. 

"Het is een spannende tijd bij OSF. Appelliefhebbers hebben er lang naar uitgekeken om de niet-bruinende Arctic appel te kunnen eten. Nu kunnen we de appelen eindelijk leveren," aldus Carter. "We gaan nu kijken naar hoe we ervoor kunnen zorgen dat ook bij andere groenten- en fruitsoorten geen bruiningsproces optreedt. De Arctic appelen zijn voor ons nog maar het begin."

De Arctic appelen waren al goedgekeurd voor verkoop in de VS. De appelen zullen daar vanaf komende herfst verkocht worden.

Voor meer informatie:
Okanagan Specialty Fruits Inc.
www.okspecialtyfruits.com
info@okspecialtyfruits.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018