Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe Flex Door voor fruitrijpkamers

De grootste leverancier van gasdichte deuren voor fruitrijpkamers ter wereld, BG Door International, heeft een nieuwe versie van zijn Flex Door geïntroduceerd. De nieuwe Flex deur is geschikt voor het rijpen van bananen en ander tropisch fruit. Doordat over de hele wereld de vraag naar tropisch fruit als avocado's en mango's toeneemt, is er ook meer vraag naar bewaar- en rijpkamers voor deze fruitsoorten. De huidige Flex Door van BG Door International werd al toegepast voor rijpkamers voor bananen. De nieuwe versie van de Flex Door is aangepast, zodat deze nu ook geschikt is voor andere tropische fruitsoorten. De nieuwe Flex Door is in verschillende kleuren verkrijgbaar. BG Door International zal binnenkort op Fruit Logistica 2018 de nieuwe versie van de Flex Door demonstreren.

Vooruit denken
"We hebben al een deur die speciaal ontworpen is voor het rijpen van bananen, dus waarom optimaliseren we niet een deur voor andere
tropische fruitsoorten?," stelt directeur Jan van Kessel. De stijgende vraag naar gerijpte avocado's, kiwi's, mango's en papaja's gaf zijn bedrijf nieuwe mogelijkheden om zich te ontwikkelen. De geoptimaliseerde versie van de Flex Door kwam tot stand door samenwerking met specialisten op het gebied van het rijpen van fruit. Zodoende heeft BG Door International naast controle over het rijpingsproces van bananen nu ook controle over het rijpingsproces van avocado's, kiwi's, mango's en papaja's. 

Flex Door 3.0
De nieuwe generatie van de Flex Door heeft een aantal significante voordelen. Het grootste verschil met de vorige versie is dat de deur
grotere temperatuurverschillen aan kan. Door de nieuwe technologie kan de temperatuur in de rijpkamers hoger of lager zijn zonder dat er direct sprake is van condensvorming. Technisch directeur Leon Hooghart: "In vergelijking met bananen hebben tropische fruitsoorten zowel hogere als lage temperaturen nodig om goed te worden opgeslagen en optimaal gerijpt. Daarom was er bij deze deuren behoefte aan een hogere mate van warmte-isolatie. In plaats van het toepassen van één zeildoek maakt de nieuwe Flex Door gebruik van twee zeildoeken, waartussen de stilstaande lucht voor isolatie zorgt."

Details van de Flex Door 3.0:
•    Optimale gasdichtheid door middel van
een speciaal railsysteem
•    Luchtruimte-isolatie
•    Geschikt voor gangpaden met beperkte ruimte
•    In veel standaardkleuren beschikbaar


Gastight Flex Door for single tier ripening room

Innovaties voor optimale resultaten
De nieuwe generatie van de Flex Door komt niet als een verrassing. Dankzij de nieuwe versie heeft BG Door International zijn aanbod aan gasdichte deuren uit kunnen breiden en heeft het bedrijf zijn leiderschapspositie in de markt voor gasdichte deuren weten te versterken. 

"Of het nu gaat om technische verbeteringen of het aanboren van nieuwe markten, we zijn altijd op zoek naar manieren om te innoveren en om de veranderingen in de markt bij te houden. Flexibiliteit en innovatie zijn twee belangrijke onderdelen voor succes," zegt Van Kessel. Vorig jaar introduceerde zijn bedrijf de Mobile Precool Unit. Dit is een oplossing waarmee op een snelle en efficiënte manier zachtfruit en groente snel kan worden gekoeld. De Mobile Precool Unit wordt ook veel gebruikt door bedrijven die gember drogen.

De innovatieve geest van BG Door International zorgt ervoor dat het bedrijf zijn motto nastreeft: zorg er voor dat je altijd je rijpingsproces onder controle houdt. 


FRUIT LOGISTICA Berlijn 2018

BG Door International zal zijn nieuwe Flex Door demonstreren
in de eigen stand op Fruit Logistica in Berlijn, dat van 7 tot 9 februari wordt gehouden. Een demo-versie van de deur is te vinden in hal 3.2 bij standB03. Er zal een team van BG Door International aanwezig zijn om meer informatie te geven over de verschillende oplossingen die het bedrijf kan bieden.

Voor meer informatie:
BG Door International bv
Zuideinde 52  
2991 LK Barendrecht
The Netherlands     
Tel: +31 880 285 300
Mob: +31 653 806 060
kessel@bgdoor.com
www.bgdoor.co


Publicatiedatum: 2-2-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*