Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ieren hebben optie op volledige overname

Total Produce neemt 45% aandeel in Dole

Total Produce neemt een 45% aandeel in Dole. Met de investering is een bedrag van $300 miljoen gemoeid. Eerder ketsten de overnamegesprekken tussen Dole en Greenyard af. Total Produce noemt als grootste motivatie de verwachting dat de vraag naar groenten en fruit zal stijgen doordat consumenten steeds gezonder gaan eten en snacken. Het bedrijf wil $ 150 miljoen bij elkaar krijgen door het plaatsen van aandelen voor nieuwe en bestaande investeerders.

Voorzitter van Total Produce Carl McCann laat weten: "We zijn erg blij met de overeenkomst met Dole. Het is één van de beste versbedrijven ter wereld. Ik geloof zelfs dat deze investering de meest positieve stap is in de geschiedenis van Total Produce." De investering maakt deel uit van de uitbreidingsstrategie van het bedrijf.
David H. Murdock (94) zal aanblijven als president van Dole. Carl McCann wordt vicevoorzitter.

Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd heeft het Ierse Total Produce een optie om alle aandelen Dole op te kopen. Voor die resterende 55% zouden de Ieren tussen de 562 miljoen en 762 miljoen dollar moeten betalen. Daarvoor krijgt Total Produce vijf jaar de tijd. Als de Ieren in die tijd hun aandelen niet uitbreiden, zou David Murdock het recht hebben om de aandelen alsnog aan een derde partij te verkopen.

Begin dit jaar liepen onderhandelingen tussen Greenyard en Dole op de klippen. Waarom die onderhandelingen vastliepen is onduidelijk. Het prijskaartje en enkele juridische dossiers werden genoemd als onderwerpen waarop de deal afketste.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018