Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lidl vergroot marktaandeel in België

Lidl vergroot marktaandeel in België
Lidl heeft zijn marktaandeel in België uit weten te breiden. 2017 werd afgerond met een aandeel van 8,6% van de Belgische supermarktsector. De laatste cijfers van GfK laten zien dat de groei van de discountketen in België geleidelijk aanhoudt. Jaar op jaar was het marktaandeel toegenomen met 0,4% en nam de marktpenetratie toe van 61,9% tot 63,4%. Dit betekent dat twee derde van alle Belgische consumenten minstens een keer per jaar bij een Lidl-vestiging langsgaan.
Bron: esmmagazine.com

Polen beperkt aantal koopzondagen
De president van Polen heeft een wet ondertekend waarmee voor een groot deel de koopzondagen worden beperkt. Op deze manier zou het gezinsleven van winkelpersoneel worden verbeterd. De nieuwe wet is opgesteld door de conservatieve regering in samenwerking met de Poolse vakbond Solidarność. Naar verwachting zullen grote westerse ketens tegen de nieuwe wet protesteren, omdat deze bedrijven hier het meest van te lijden hebben. Een groot deel van de winstmarges van westerse retailers wordt gegenereerd in het weekend, omdat veel consumenten dan hun grote wekelijkse boodschappen doen. Volgens critici laten deze bedrijven echter hun stafleden lange dagen draaien, terwijl ze er slechts een bescheiden salaris voor krijgen. Bron: uk.businessinsider.com

JD.com maakt eerste Amerikaanse stappen in Los Angeles
Het Chinese JD.com kondigde in december aan dat het bedrijf in de tweede helft van 2018 zich online wil ontwikkelen. Nu blijkt dat het bedrijf op zoek is naar financiering om een logistiek netwerk op te bouwen in Los Angeles. Het bedrijf heeft volgens Investors Business Daily $2 miljard (€1,61 miljard) voor de uitbreiding nodig.
Bron: delimarketnews.com

Australië: Nieuwe winkel voor Woolworths
Woolworths heeft in Sydney een nieuwe winkel onthuld, die als vlaggenschip moet dienen binnen het winkelnetwerk van de supermarktketen. De nieuwe winkel heeft een uitgebreider assortiment aan verse voedingsmiddelen en kant-en-klaar-maaltijden, een verbeterde bakkerij, een afdeling voor delicatessen en een slagerij. Ook heeft de winkel een afhaalpunt voor online bestelde boodschappen. De versafdeling wordt gekoeld door middel van kunstmatige mist, terwijl er ook bladsla voor handen is, die ter plekke met teelt op water wordt geproduceerd.
Bron: news.com.au

BAssets wil 7-Eleven in Maleisië privatiseren
Het conglomeraat Berjaya Assets (BAssets) heeft stappen genomen om 7-Eleven Malaysia Holdings te privatiseren. BAssets is in handen van de investeerder Vincent Tan Chee Yioun, die eerder al is begonnen om 7-Eleven-aandelen in te kopen. Het nieuwsblad The Edge meldde aan de hand van een anonieme bron dat er "iets" gaande is tussen de twee partijen.
Bron: insideretail.asia

Canada: Sterk begin voor Metro
Het Canadese Metro had in zijn eerste kwartaal een sterk begin van het nieuwe fiscale jaar. De kwartaalomzet steeg met 4,7% tot CA$3,1 miljard (€2,0 miljard), terwijl de vergelijkende winkelomzet met 3,4% toenam. De sterkere omzet kwam voor een deel omdat de week voor kerst in het eerste kwartaal viel. Vorig jaar viel deze week nog in het tweede kwartaal. Zonder dit effect zou de vergelijkende winkelomzet zijn gestegen met 1,2%. De netto winst nam met 11,1% toe tot CA$153,4 miljoen (€100,2 miljoen).
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Boxed.com wijst Kroger af
De online retailer Boxed.com heeft het overnamebod van Kroger afgewezen. In plaats daarvan kijkt Boxed.com nu naar Amazon. Naar verluid zou het bod van Kroger neerkomen op een bedrag tussen de $300 miljoen en $400 miljoen (€241,5 miljoen en €322,0 miljoen). Kroger had interesse in Boxed.com om zo de eigen mogelijkheden voor thuisbezorging te verbeteren, meer millennials als consumenten aan te trekken en om beter te kunnen concurreren tegen Costco.
Bron: supermarketnews.com

VS: Whole Foods opent winkel in Brooklyn
Whole Foods Market 365 opent voor het eerst een vestiging aan de oostkust van de VS. Het is de zevende vestiging van het 365-concept. De winkel wijkt echter af van zijn voorgangers, omdat deze iets kleiner is en meer weg heeft van een buurtwinkel. De vestiging gaat per 31 januari in bedrijf.
Bron: timeout.com

VS: Albertsons neemt belang van 49% in Casa Ley
Albertsons heeft de overname afgerond van een minderheidsbelang van 49% in de Mexicaanse supermarktketen Casa Ley. Albertsons heeft hiervoor ongeveer MEX$6,5 miljard (€280,6 miljoen) moeten betalen. Het bedrijf verwacht de laatste aandelen in ongeveer vier weken tijd in eigen handen te krijgen.
Bron: globenewswire.com

Canada: Metro werkt aan scan-and-go-technologie
Metro Inc. gaat binnenkort zijn scan-and-go-technologie testen en het aantal self-servicekassa's in zijn winkels uitbreiden. Door middel van het scan-en-go-systeem kunnen consumenten zelf hun producten inscannen en hiervoor betalen als ze de winkel uit lopen. Op deze manier kan de keten besparen op arbeidskosten, gezien onlangs het minimumloon in Canada is verhoogd. Het systeem is nog in een experimentele fase, maar wordt desondanks toegepast in een vooralsnog onbekende winkel in Quebec.
Bron: montreal.ctvnews.ca

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018