Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mexico wil bewerkte AGF naar Europa exporteren

Tijdens handelsbesprekingen tussen Mexico en de EU hebben Mexicaanse telers aangegeven dat zij graag hun bewerkte AGF op de Europese markt willen afzetten.

Alfredo Díaz Belmontes, directeur van Mexicaanse telersvereniging AMHPAC: ''In Europa zijn er tekorten aan bewerkte groenten zoals tomatenpuree en diepvriesasperges.''

Omdat vervoer per schip ongeveer 30 dagen duurt, is de bewaartijd van verse groenten kort. Vervoer per vliegtuig is sneller, maar ook duurder. Om een betere prijs voor hun oogst te krijgen, voegen de telers waarde toe aan hun oogst door hun groenten te bewerken.

Volgens gegevens van ProMéxico had de wereldwijde bewerkte AGF in 2015 een waarde van €4081 miljoen. Er werd geraamd dat dit bedrag tussen 2015 en 2020 met een gemiddelde van 5,3% per jaar zou stijgen.

Vorig jaar was de opbrengst van de telers aangesloten bij AMHPAC meer dan 1,27 miljoen ton groenten, waarvan 66% tomaten, 19% paprika en 17% komkommer.

''Door onze afhankelijkheid van de Noord-Amerikaanse markt zijn we kwetsbaar. Daarom zoeken we nu ook naar handelspartners in andere delen van de wereld'', sluit Díaz Belmontes af.

Bron: mundoejecutivo.com.mx

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018