Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Thanet Earth

Engelse komkommeroogst groeit 10%

De oogst van de eerste in het Verenigd Koninkrijk geteelde komkommers is ieder jaar een belangrijk moment op de retailkalender. Als de Britse oogst eenmaal is begonnen, is het land namelijk minder afhankelijk van de import. 
 
Voor 2018 wordt een stijging van ongeveer 10% verwacht in het aantal komkommers dat in het land wordt geteeld, mede dankzij de opening van een nieuwe kas bij Thanet Earth. Als eerste kas in het VK is deze kas uitgerust met natriumlampen om de producten in de winter van extra licht en warmte te voorzien. De lampen zijn daarnaast uitgerust met diffuus glas om het licht beter te verspreiden. De oogst van de 6,1 hectare grote kas zal waarschijnlijk de eerste week van februari beginnen. 

Foto: Arjan de Gier


Er zijn nu twee kassen voor de komkommerteelt bij Thanet Earth en deze hebben samen een oppervlakte van 12 hectare. De schatting is dat er in het hele VK 100 hectare aan kassen zijn voor de komkommerteelt. De toevoeging van de kas bij Thanet Earth is daarom zeer welkom om nieuwe volumes op de markt te brengen. Bij de komkommerteelt van Thanet Earth wordt een hogedraad systeem systeem gebruikt waardoor de oogst duidelijk groter is dan bij gebruik van conventionele systemen. Teler Arjan de Gier kan hierdoor dan ook aanzienlijke hoeveelheden komkommers telen die van uitstekende kwaliteit zijn. 

Over de kassen zegt Arjan: "Sinds we het plan hadden opgevat om ons bedrijf hier op te zetten, hebben we altijd het doel gesteld om twee kassen te bouwen specifiek voor de komkommerteelt. Ik ben heel blij dat we dit doel bereikt hebben en tegelijkertijd onze reputatie voor innovatie en investeringen in technologie hebben versterkt." 

* data van DEFRA en de Cucumber Growers Association

Voor meer informatie:
www.thanetearth.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018