Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Waarschuwing voor spooknota EBN

De afgelopen maanden ontvangen veel ondernemers een brief van European Business Number (EBN), waarin ze worden gevraagd een aantal gegevens te controleren. Wanneer ze het meegestuurde formulier ingevuld en getekend terugsturen, blijkt dat er een 3 jarig contract getekend is a 890 euro per jaar.

Veraart Agri uit Oud Vossemeer heeft zo'n brief en factuur ontvangen en willen via deze weg collega's hierover waarschuwen.

De meeste ondernemers ontvangen een brief, een deels ingevuld formulier en een retourenveloppe. Vaak gaan zij ervan uit dat de voorgedrukte gegevens gecontroleerd en/of aangevuld moeten worden. Wanneer de ondernemer het formulier ondertekent en retourneert, wat makkelijk wordt gemaakt omdat er een retourenveloppe bij zit, heeft hij echter een contract getekend en kan hij facturen tegemoet zien a 890 euro per jaar.

Advies
Er is geen enkele verplichting om het formulier ondertekend te retourneren aangezien deze niet afkomstig is van een officiële instantie. Heb je het toch getekend? Dan is het mogelijk de overeenkomst binnen 14 dagen na ondertekening te annuleren. Doe dit d.m.v. een aangetekende brief of aangetekende mail en vraag een bevestiging van annulering.

Meerdere ondernemers hebben deze brief getekend en retour gestuurd waardoor ze aan het contract vast zitten. Via de website van avrotros.nl kan er een verweerbrief aangevraagd worden. Klik hier.Bron: Fraudehelpdesk.nl en Veraart Agri

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018