Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DNV GL bundelt krachten met blockchainexpert VeChain

DNV GL en VeChain hebben een samenwerkingsakkoord bereikt over de inzet van blockchain ter verbetering van de transparantie van product- en leveranciersinformatie met als uiteindelijk doel de efficiency in toeleveringsketens aanzienlijk te verhogen. DNV GL is een internationale aanbieder van assurance services en een van de grootste certificatie-instellingen ter wereld. De organisatie helpt bedrijven in vele sectoren bij het verbeteren van hun bedrijfsprestaties. In de toekomst zal DNV GL blockchain steeds vaker gaan inzetten om bedrijven te helpen de transparantie en traceerbaarheid van hun producten van fabriek naar consument te verbeteren. VeChain is als een van de eerste gebruikers van de technologie (buiten fintech) een pionier in de blockchainindustrie en eigenaar van het belangrijkste openbare blockchainplatform voor producten en informatie.

Bedrijven doen vaak een beroep op onafhankelijke derden zoals DNV GL om de complexiteit en risico's binnen hun toeleveringsketen te beheersen en te voldoen aan industriële normen en wensen van stakeholders. Dit varieert van productkwaliteit tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Binnen dat kader kan DNV GL bijvoorbeeld samenwerken met een levensmiddelenproducent om te zorgen dat deze over een proces beschikt voor beheersing van voedselveiligheid in alle stadia van de toeleveringsketen of een autofabrikant helpen de functionele veiligheid van zijn auto's te verzekeren.

Door de kennis van DNV GL te combineren met essentiële blockchainfuncties en daarbij gebruik te maken van slimme, met het internet verbonden apparaten, zoals in een product geïntegreerde sensoren, is het nu mogelijk om uniek inzicht te krijgen in de geschiedenis, status en prestaties van een product. Daarbij kan gedacht worden aan hoe het product is geproduceerd, vervoerd en opgeslagen en wat de huidige kwaliteit ervan is. Die transparantie en dat inzicht binnen de hele toeleveringsketen geven bedrijven meer controle en verhogen de algehele efficiency. Tegelijkertijd biedt het de consument de mogelijkheid om vóór de aankoop te verifiëren dat een product veilig en echt is. De consument kan bijvoorbeeld checken dat een product op ethische wijze werd verkregen van een producent, dat diepgevroren levensmiddelen veilig en op de juiste temperatuur werden vervoerd, dat een luxeproduct geen namaak is en zelfs een fles wijn kan herleiden tot de gebruikte druivensoort.

"Gegevens worden steeds waardevoller en dankzij deze samenwerking met VeChain kunnen we met onze digitale oplossingen inspelen op de veranderende wensen en behoeften in de datagedreven economie", aldus Luca Crisciotti, CEO van DNV GL – Business Assurance. "Door optimaal gebruik te maken van het Internet of Things en blockchaintechnologie geven we een totaal nieuwe dimensie aan het kwaliteitsborgingsproces. Ons Digital Assurance Concept biedt zowel bedrijven als consumenten een uniek inzicht in product- en leveranciersinformatie met een niveau van nauwkeurigheid die tot nog toe onmogelijk was."

De nieuwe oplossing wordt in eerste instantie ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, retail en mode en van daaruit uitgebreid naar andere sectoren, beginnend met de automobiel- en luchtvaartindustrie. Sunny Lu, CEO van VeChain, zegt erover: "Blockchain heeft vele toepassingen buiten de financiële sector en ik ben erg blij dat DNV GL heeft ingezien dat het een revolutionaire impact kan hebben op de beheersing van de gehele toeleveringsketen. Door assurance en blockchain te combineren helpen we klanten meer vertrouwen te creëren in hun producten, over een brede linie variërend van kwaliteit en
veiligheid tot prestatieaspecten."

Voor meer informatie:
DNV GL
Zwolseweg 1
2994 LB Barendrecht
T: +31102922600
Publicatiedatum: