Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: exportprijs gember neemt toe tijdens lentefestival

"Het exportseizoen voor verse gember uit Anqiu is nu in volle gang. Over het algemeen is de exportmarkt stabiel. Zowel het volume als de prijs zijn ten opzichte van vorig jaar iets gestegen. Over drie weken begint het Chinese lentefestival. Volgens prognoses zal de exportprijs van verse gember in deze periode toe blijven nemen," zegt Charlie van Anqiu Baisheng Food.


Verse gember van groot formaat

"De seizoenspiek voor de export van gember duurt net als in voorgaande jaren tot het begin van maart. De volgende seizoenspiek voor de Europese markt begint in juli en loopt dan af in november. Op dit moment is het nog moeilijk om te zeggen hoe de marktomstandigheden gaan zijn als deze periode eenmaal is begonnen."

Gemberplantage van Baisheng Food in Anqiu.

"In de afgelopen jaren is het areaal voor de teelt van gember toegenomen in Vietnam en Indonesië. Ook is de export daar groter geworden. We zien dit echter niet als een bedreiging voor de gemberexport vanuit Anqiu. De voornaamste reden hiervoor is omdat de exportprijzen in al deze landen redelijk overeenkomt, terwijl er toch duidelijke verschillen te zien zijn in de exportseizoenen en de kwaliteit van de gember. China staat aan kop als het op de gemberteelt aankomt. We hebben dankzij een groot aanbod en een uitstekende kwaliteit een leiderschapspositie op de wereldmarkt voor verse gember."


Recent geoogste verse gember

"We zijn aanwezig op Fruit Logistica om zowel de kwaliteit van onze gember als ons eigen bedrijf aan onze klanten te kunnen laten zien. Tijdens het evenement zijn we te vinden in hal 7.2B, stand A06."

Charlie Liqiang Zheng, Sales Director
Anqiu Baisheng Food Co. Ltd.
Company telephone: +86 1524 4477 717
Company e-mail: czheng.csfood@gmail.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018