Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi verslaat Walmart qua online prijzen

MaleisiŽ: Aeon werkt samen met Honestbee aan e-commerce
Aeon gaat in MaleisiŽ boodschappen bezorgen via het netwerk van Honestbee. Orderpickers van Aeon stellen de bestellingen van de klant samen, die via de online app van Honestbee zijn geplaatst. Aeon wil in MaleisiŽ op deze manier nieuwe diensten aanbieden die tegemoet komen aan de online trends en het veranderende consumentengedrag.
Bron: retailanalysis.igd.com      

Sligro heeft jaarwinst van Ä81 miljoen
Sligro Food Group had in 2017 een jaarwinst van Ä81 miljoen, wat jaar op jaar een toename is van 9,9%. De winst kwam vooral door de nieuwe logistieke samenwerking met Heineken. In 2016 werd een winst behaald van Ä73 miljoen. De overeenkomst meet Heineken werd in 2017 afgesloten en heeft zo'n Ä7 miljoen aan winst opgeleverd.
Bron: esmmagazine.com                 

Taiwan: 7-Eleven opent eerste geautomatiseerde X-winkel
Volgens het bedrijf President Chain Store Corp., dat in Taiwan de vestigingen van 7-Eleven beheert, is in het eigen hoofdkwartier de eerste geautomatiseerde winkel volgens het X-store-format geopend. Omdat de experimentele winkel nog in een testfase zit, is deze op dit moment alleen nog maar toegankelijk tot personeel van President Chain Store. De X-Store is een volledig onbemande winkel. Op dit moment is de winkel open van 7 uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds, in plaats van de gebruikelijke tijden van 7 tot 11.
Bron: taiwannews.com.tw 

Alibaba investeert 28,46 mln euro in logistiek bedrijf
Het Chinese Alibaba heeft 2,24 miljard rupee (Ä28,46 miljoen) geÔnvesteerd in Xpressbees. Xpressbees is de logistieke tak van het Indiase bedrijf Firstcry. Xpressbees wordt beheerd door Busybees Logistics Solutions Pvt Ltd en heeft 70.653 aandelen aan Alibaba overgedragen.
Bron: timesofindia.indiatimes.com  

Ierland: BWG neemt 4 Aces over
De Ierse BWG  heeft een overeenkomst gesloten om 4 Aces Wholesale Limited over te nemen. 4 Aces is een onafhankelijk groothandelsbedrijf dat lid is van de Gala Retail. De overname moet nog goedgekeurd worden door de Ierse mededingingsautoriteit. BWG is al de eigenaar van de ketens Spar, Eurospar, Londis, Mace en XL. Als voorwaarde van de overname heeft BWG toegezegd lid te worden van de Gala Retail. Gala Retail werd opgezet in 1998 en heeft in Ierland een netwerk van 220 buurtwinkels.
Bron: rte.ie  

E-mart brengt PK Market naar de VS
De discountketen E-mart van het Zuid-Koreaanse Shinsegae is van plan om met zijn premium outletwinkels PK Market de Amerikaanse markt op te gaan. Hoewel PK Market zich vooral richt op een hoger marktsegment, worden ook goedkopere huismerken als No Brand en Peacock aangeboden. E-Mart kijkt vooral naar steden met een grote Aziatische gemeenschap, zoals Los Angeles en San Francisco. De retailgroep overweegt mogelijk ook een fabriek in Portland, Oregon om in de VS Peacock-producten te kunnen leveren.
Bron: insideretail.asia 

VS: Casey's overweegt overname van Kroger-buurtwinkels
Casey's General Stores Inc heeft een eerste bod uitgebracht op de buurtwinkelketen van Kroger Co. Casey's werkt hierbij samen met een investeringsbank. Het bedrijf is niet de enige gegadigde voor de overname en volgens anonieme bronnen zet Casey's de overname mogelijk ook niet door. Kroger wil zijn netwerk van bijna 800 buurtwinkels van de hand doen. De boden kunnen worden geplaatst tot begin februari.
Bron: reuters.com             

VS: Kroger installeert Waste-to-Energy-systeem
In de lijn van zijn Zero Hunger | Zero Waste-initiatief heeft Kroger een conventioneel afvalsysteem bij faciliteiten in Indiana vervangen met een anaerobe vergistingsinstallatie. Het is de tweede installatie in zijn soort die door Kroger wordt geÔmplementeerd. Het nieuwe systeem werd aangekondigd in 2016 en is gefinancierd $9,5 miljoen (Ä7,7 miljoen). De vergistingsinstallatie is geplaatst in de K.B. Specialty Foods-locatie in Greensburg te Indiana, dat al sinds 2014 een faciliteit is met zo min mogelijk afval. Op de locatie wordt meer dan 90% van het afval dat per jaar wordt geproduceerd omgezet in energie.
Bron: progressivegrocer.com     

VS: Aldi verslaat Walmart qua online prijzen
Een onlangs gehouden prijsvergelijking tussen acht populaire retailers in Los Angeles laat zien dat Aldi de goedkoopste online prijzen heeft. De prijsvergelijking werd gehouden door Brick Meets Click. Bij Aldi was een winkelmand met producten 4,5% goedkoper dan bij Walmart. Aldi is bezig met een online pilot-project in Los Angeles, Atlanta en Dallas. De opkomst van online besteldiensten bij discountketens wekt de indruk dat online koopgedrag niet alleen voorbehouden is aan huishoudens met een hoger inkomen. Volgens het onderzoek van Brick Meets Click nemen online supermarkten steeds meer aandeel van fysieke winkels over, omdat online makkelijker prijzen kunnen worden vergeleken. Ook zijn er nu meer ketens die op verschillende prijsniveaus online diensten aanbieden.
Bron: fooddive.com  

VS: H-E-B gebruikt augmented reality voor stafleden
H-E-B heeft met succes pilot-project met het IT-bedrijf Vuzix Corp. afgerond. De pilot draaide om een systeem waarmee stafleden door middel van augmented reailty (aangevulde werkelijkheid) via een speciale bril hun werk efficiŽnter uit kunnen voeren. H-E-B is het grootste geprivatiseerde bedrijf van Texas en heeft een netwerk van 360 supermarkten en winkelcentra.
Bron: progressivegrocer.com   

Publicatiedatum: 31-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: