Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lagere importprijzen door goede kwaliteit van lokaal Chinees fruit

"Er is al een paar jaar sprake van een trend bij importfruit, waarbij de kosten van sommige fruitsoorten hoger zijn dan de marktprijs. Ik denk dat de oorzaak hiervan te vinden is bij de ontwikkelingen binnen de Chinese landbouwsector. Het niveau van de technologie voor de teelt is toegenomen. Elke dag is er weer een nieuwe innovatieve doorbraak bij het veredelen van nieuwe rassen. Veel Chinese rassen zijn door deze ontwikkelingen kwalitatief gezien net zo goed of misschien zelfs beter dan de geïmporteerde fruitsoorten," zegt Liu van Shanghai Shun Guo Trade.

"Vergelijk bijvoorbeeld maar eens de Chinese peren uit Shandong met Europese peren uit Nederland of België. Of kijk naar dragonfruit uit Hainan en Guangxi en vergelijk dit met dragonfruit uit Vietnam. In beide gevallen is het Chinese fruit minstens net zo goed als het importfruit. Dit geldt net zo goed voor ananas uit Taiwan en ananas uit de Filipijnen."


Medewerkers verpakken dragonfruit


Geïmporteerde kersen

"De Chinese markt voor groenten en fruit is al lange tijd gepolariseerd. Het aanbod aan alledaagse seizoensproducten als appelen en bananen is enorm, terwijl de prijs redelijk goed is. Tegelijkertijd leunen producten voor het hogere marktsegment met betrekking tot de omzet op hun uitstekende kwaliteit. De prijs van deze producten valt hoger dan die van importfruit en daar is de Chinese consument zich goed van bewust. Veel Chinese consumenten letten specifiek op dit prijsverschil."


Rijpe blauwe bessen


Recent geoogste blauwe bessen

"Het Chinese Lentefestival staat op het punt om te beginnen, wat betekent dat de vraag naar fruit fors toe zal nemen. Importfruit speelt daarbij een belangrijke rol. Het Lentefestival vindt plaats in de winter, wat buiten het seizoen van veel Chinees fruit ligt. Wat prijzen betreft moeten we echter kijken naar de balans tussen vraag en aanbod op de huidige markt. De prijs gaat niet per se bij alle fruitsoorten toenemen. Veel handelaren verwachten tijdens het festival een toename in vraag en plannen daarom nu al een grotere voorraad. Hierdoor kan in sommige gevallen de prijs voor bepaalde fruitsoorten tijdens het Lentefestival zelfs lager uitvallen. Voor de meeste fruitsoorten wordt echter een prijsstijging verwacht."


Pakstation voor blauwe bessen


Dozen met fruit

"Ons bedrijf is opgericht aan het begin van 2016. We hebben in Qingdao een kantoor gevestigd. Op 28 januari gaat een nieuw kantoor in Linyi van start. We leveren fruit zowel via traditionele leveringsketens als via online retail. We verpakken ons fruit voornamelijk in zakken van 5 tot 20 kg, die via groothandelsmarkten en fruitwinkels in het hogere marktsegment in de grote en middelgrote steden van Oost-China en de provincie Shandong belanden. Op dit moment heeft importfruit een aandeel van 50% binnen ons bedrijf. In de toekomst hopen we dat aandeel geleidelijk aan te vergroten."

Liu Qingqiang
Company name: Shanghai Shun Guo Trade Co., Ltd.
Company telephone: +86 150 2106 7800
E-mail address: shunguotrade@163.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018