Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ierse promotie

Zes redenen waarom aardappelen goed voor je zijn

De Ierse aardappelhandel begint met een promotieoffensief voor hun product. De Ierse aardappel is een van de vele aardappelrassen die zo worden genoemd omdat ze begin 19e eeuw de meest geteelde aardappel waren in Ierland en samenhangen met de Ierse Hongersnood, een van de ergste agrarische, sociale en culturele rampen van die tijd.

"De kleine vezelachtige aardappel zit vol met met vitaminen en mineralen, zoals carotenoïden en natuurlijke fenolen, kalium, vitamine B6 en sporen van thiamine, riboflavine, folaat, niacine, magnesium, fosfor, ijzer en zink. Of je ze nu bakt, stoomt of kookt, hier zijn zes redenen waarom je Ierse aardappelen zou moeten eten.

Stressverlichtend
Ierse aardappelen zijn rijk aan vitamine B6, die nodig is voor de vernieuwing van cellen, een gezond zenuwstelsel en een evenwichtige gemoedstoestand. Vitamine B6 helpt bij de productie van adrenaline, een hormoon dat ons helpt te reageren op stress, en GABA, een stof die verband houdt met ontspanning.

Goed voor de spijsvertering
Door de vele voedingsvezels in Ierse aardappelen ondersteunen ze een gezonde spijsvertering en regelmatige stoelgang en daarnaast helpen ze je te beschermen tegen darmkanker.

Bloeddrukverlagend
Een hoge bloeddruk kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, waaronder stress, spanning, angst en diabetes. De vezels in Ierse aardappelen helpen ook bij het verlagen van cholesterol en verbeteren de werking van insuline in het lichaam, wat de bloeddruk helpt verlagen. Als een bron van kalium helpen ze ook om de schadelijke effecten van natrium te neutraliseren, wat tot een verhoogde bloeddruk kan leiden.

Versterkt de hersenfunctie
De B6 vitamines in Ierse aardappelen zijn van cruciaal belang voor de neurologische gezondheid. Vitamine B6 helpt bij het maken van nuttige hersenchemicaliën, waaronder serotonine, dopamine en norepinefrine. Daarnaast bevatten ze andere elementen zoals fosfor en zink, die goed zijn voor de hersenen.

Goed voor het hart
Ierse aardappelen bevatten ook mineralen, ruwvoer en carotenoïden, die een gezonde hartfunctie bevorderen.

Voorkomt kanker
Ierse aardappelen zijn ook rijk aan flavonoïden antioxidanten en vitamine A, zoals zeaxanthine en carotenen, evenals de stof quercetine die beschermt tegen kanker door de groei van kankercellen te remmen".

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Prachtig stukje copy-paste van internet. Ook het gebruik van Google Translate wordt door de redacteur niet geschuwd: ruwvoer in aardappelen? Een artikel vol onzin en statements die niet wetenschappelijk onderbouwd zijn en beweringen die niet gedaan mogen worden: voorkomt kanker? Wat is de bron van dit verhaal?
Kritische lezer, Kritiekstad - 2018/01/31 07:48:06.000© AGF.nl 2018