Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië wil export vers fruit vergroten

"Brazilië is na China en India het derde grootste land ter wereld met betrekking tot de teelt van verse groenten en fruit. Als het echter op export aankomt, staat Brazilië slechts op de drieëntwintigste plek in de ranglijst. De statistieken van vorig jaar laten zien dat de waarde van de export van vers AGF met 9% is toegenomen. Het volume van de export nam met 15% toe. Mango's en meloenen werden het meest geëxporteerd, maar ook druiven en appelen zijn fors in volume toegenomen," zegt Luiz Roberto Barcelos van Abrafrutas Brazil. Abrafrutas is de Braziliaanse branchevereniging voor fruittelers en -exporteurs. 

Er wordt nu een plan ontwikkeld om alle barrières voor de Braziliaanse export weg te nemen. "Samen met het ministerie van landbouw onderzoeken we waarom andere landen zo succesvol zijn. Op 27 februari wordt ons ontwikkelingsplan voor de fruitsector gepresenteerd. Brazilië is al een grote speler in andere sectoren, zoals vlees, suiker en koffie. We zouden daarom ook graag een grotere rol willen spelen in de wereldmarkt voor vers fruit. We werken hiervoor samen met de overheid, omdat we die nodig hebben om nieuwe markten voor ons te openen. Verder zijn er mensen uit de gehele teeltsector betrokken bij de ontwikkeling van dit programma."



Fruit Logistica
Volgens Luiz Roberto Barcelos neemt de export van Brazilië jaar op jaar toe. "Het plan is dat we op Fruit Logistica laten zien wat wij als land te bieden hebben. Het paviljoen van Brazilië beslaat 500 vierkante meter, waarop 18 bedrijven hun stands hebben. Er zijn een aantal nieuwe standhouders die met ons mee komen, zoals een handelscoöperatie, een açaibessenteler en een guaveteler."

Er zijn bij Abrafrutas eenenvijftig bedrijven aangesloten, waarvan een groot deel in Berlijn aanwezig is. "Niet alle bedrijven die aanwezig zijn, zijn onderdeel van Abrafrutas. We hebben met het Braziliaanse bureau voor handelspromotie APEX afgesproken dat het paviljoen wordt opengesteld voor alle Braziliaanse bedrijven die op Fruit Logistica aanwezig zijn. We verwachten daarom nog eens vijfentwintig extra bedrijven bij het paviljoen. Dat is een van de redenen waarom we goede verwachtingen van de editie van dit jaar hebben," zegt Luiz tot slot.

Het Braziliaanse paviljoen is te vinden in hal 23 bij stand B-02. 

Voor meer informatie: 
Abrafrutas - Brazilian fruit growers and exporters association
Brazil
T: +55 61 2109-1635
Publicatiedatum: