Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spar opent voor 2020 40 winkels in Saoedi-Arabië

Top 250 van wereldwijde retailers had 4% meer omzet

Portugal: Sonae heeft meer omzet door Continente uitbreiding
De Portugese retailer Sonae MC had in 2017 een omzettoename van 5,4% tot €3,8 miljard, waarbij de like-for-like-omzet met 1,2% toenam. Volgens Sonae komt de extra omzet voor een deel door de voortdurende uitbreidingen met eigen buurtwinkelketen Continente Bom Dia. Van deze keten zijn er in het afgelopen jaar 19 nieuwe vestigingen geopend. Daarnaast kwam dit jaar voor het eerst de online retailomzet tot boven de €100 miljoen.
Bron: esmmagazine.com

Top 250 van wereldwijde retailers had 4% meer omzet
De 250 grootste retailers van de wereld hebben in 2016 een omzet behaald van US$4,41 biljoen (€3,56 biljoen), aldus statistieken van het rapport Global Powers of Retailing 2018 van Deloitte. Daarmee is de omzet jaar op jaar toegenomen met 4,1%. Het netto winstmarge kwam neer op 3,2%. Het rapport is gebaseerd op statistieken die lopen tot het einde van het fiscaal jaar in juni 2017. Het rendement van de activa kwam neer op 3,3%, terwijl de samengestelde jaarlijkse groei voor de retailers in de periode van 2011 tot 2016 neerkwam op 4,8%. Bij 181 van de 250 retailers was de omzet toegenomen. De top tien van de wereld had in 2016 in de totale omzet van de top 250 een aandeel van 30,7%, oftewel $1,35 biljoen (€1,09 biljoen). Ten opzichte van de 30,4% van het jaar ervoor is dat een lichte toename.
Bron: esmmagazine.com

Rusland: Magnit heeft 5% meer omzet in 2017
De Russische supermarktketen Magnit had sterke resultaten in 2017. De omzet nam met 6,37% toe tot RUB 1,143 biljoen (€16,36 miljard). De brutowinst nam toe tot RUB 304,71 miljard (€4,36 miljard), terwijl de netto winst toenam tot RUB 91,78 miljard (€569,4 miljoen). Magnit opende in 2017 2.291 nieuwe winkels. Hierdoor is het totale netwerk gekomen op 16.350 locaties, waaronder 12.125 buurtwinkels, 243 hypermarkten, 208 Magnit Family-vestigingen en 3.774 drogisterijen.
Bron: esmmagazine.com

Zuid-Koreaanse retailers investeren $940 mln in e-commerce
De Zuid-Koreaanse retailers Shinsegae en E-mart hebben voor $940 miljoen (€759,4 miljoen) aan financiering verkregen van investeringsbedrijven. Hiermee willen de retailers inspelen op de toenemende online sector in Zuid-Korea. De investering is afkomstig van de Aziatische investeerders Affinity Equity Partners en BRV Capital Management. Shinsegae en E-Mart gaan hierdoor de concurrentie aan met eBay, dat nu nog de grootste online retailer van Zuid-Korea is.
Bron: reuters.com

Spar opent voor 2020 40 winkels in Saoedi-Arabië
Spar International is van plan om met 2020 in samenwerking met de in Riyadh gevestigde Al Sadhan Group zo'n 40 winkels in Saoedi-Arabië te hebben geopend. Onlangs werden er drie Spar-vestigingen in Riyadh geopend. Dit jaar volgen er nog eens vijf locaties, waarmee het totale winkelnetwerk op acht vestigingen komt. Volgens Tobias Wasmuhtm zijn het toenemende aantal jonge consumenten en het stijgend bruto nationaal product de reden voor een stabiele groei in de supermarktsector van Saoedi-Arabië.
Bron: arabianbusiness.com

Rusland: O'Key Group heeft afname in omzet in vierde kwartaal
De Russische O'Key Group had in het vierde kwartaal een afname in netto retailomzet van 1,2%. De omzet kwam neer op RUB 48,9 miljard (€700 miljoen). De afname in omzet kwam volgens het bedrijf door de toenemende concurrentie in de Russische supermarktsector en doordat O'Key is begonnen met het verkopen van zijn supermarktafdeling.
Bron: esmmagazine.com

Deense joint venture voor duurzame supermarkttechnologie
Het Deense Danfoss is van plan om samen met het Duitse bedrijf SMA een joint venture op te zetten. SMA is gespecialiseerd in technologie voor zonne-energie. De joint venture gaat zich richten op het toepassen van deze technologie op onder andere geïntegreerde koeling en energieopslag in supermarkten. Het energiemanagementsplatform EnnexOS van SMA wordt daarbij gecombineerd met System Manager SM800 van Danfoss. De oplossingen van de joint venture kunnen door supermarktketens worden gebruikt om de bedrijfskosten te verminderen en een meer duurzame supermarkt op te zetten.
Bron: coolingpost.com

Canada: Nieuwe supermarkt zonder verpakking in Vancouver
Binnenkort wordt in Canada de eerste vestiging van Nada geopend. Nada draait om een winkelformat waarin er totaal geen verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Voedingsmiddelen worden aangeboden in bakken of potten waar consumenten borg voor kunnen betalen. Volgens oprichter Brianne Miller is het voor de consument even wennen, maar is het doel om tot een onderneming te komen die nauwelijks afval oplevert. Er zijn al soortgelijke winkels actief in de steden Ottawa en Montreal.
Bron: metronews.ca

VS: 7-Eleven introduceert app voor thuisbezorging
De buurtwinkelfranchise 7-Eleven is begonnen met een testfase voor de smartphone app 7-ElevenNOW. Hiermee kunnen online boodschappen worden besteld, die bij bepaalde vestigingen in Dallas kunnen worden afgehaald of daarvandaan kunnen worden thuisbezorgd. Op dit moment is de dienst voor handen in tien 7-Eleven-vestigingen, maar zijn er ook plannen om de dienst in 2018 naar andere Amerikaanse locaties uit te breiden.
Bron: franchisetimes.com

70% van Amerikaanse consumenten winkelt in 2024 online
In vijf tot zeven jaar zal 70% van alle Amerikaanse consumenten zijn boodschappen online doen. Dat is de conclusie van het rapport "Digitally Engaged Food Shopper" van het Food Marketing Institute (FMI) in samenwerking met Nielsen. Het verslag werd onlangs gepresenteerd op de FMI Midwinter Executive Conference in Miami. Volgens het verslag zal er rond 2022 of 2024 in totaal zo'n $100 miljard (€80,8 miljard) per jaar door consumenten online worden uitgegeven aan boodschappen. Per Amerikaans huishouden is dat ongeveer $850 (€686,65).
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart saneert 1.000 banen
Walmart Stores Inc. gaat dit jaar en komend jaar zo'n 1.000 banen saneren bij het hoofdkwartier. De eerst golf van ontslagen komt neer op zo'n 400 tot 500 banen bij de afdelingen voor marketing, HR, vastgoed en andere afdelingen. De betreffende medewerkers krijgen 60 dagen om een nieuwe functie te betrekken. De tweede ontslagronde vindt in 2019 plaats, als het nieuwe hoofdkwartier is opgezet. Volgens Walmart worden er dan minder dan 500 stafleden ontslagen.
Bron: bloomberg.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018