Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Boete van 230.000 Australische dollar en mogelijke sluiting

AustraliŽr flink beboet voor uitbuiten buitenlandse arbeidskrachten

Een Australische zakenman kreeg een boete van bijna 230.000 Australische dollars (Ä150.000) voor het uitbuiten van buitenlandse arbeiders in Bundaberg, Queensland. Mogelijk zal de federale overheid zijn bedrijf zelfs sluiten.

Emmanuel Bani, eigenaar van het bedrijf Maroochy Sunshine, kreeg de boete vorig jaar maart nadat werd ontdekt dat hij personeel uit Vanuatu naar AustraliŽ had gelokt om hen vervolgens onder erbarmelijke omstandigheden te huisvesten. Zelf beschreef hij dit als een 'aanlokkelijke behandeling' voor 22 arbeidskrachten.  

De arbeiders werd opgedragen groenten en fruit te oogsten op teeltbedrijven in Bundaberg, de Sunshine Coast en de Locker Valley. Zij moesten zelf de kosten dragen van hun visa, vliegtickets, medische checks en politiecontroles. Velen sloten leningen af in hun vaderland om de kosten te kunnen betalen en zich zo van de baan te verzekeren. 

De meeste beloftes die aan de arbeiders werden gedaan, bleken vals te zijn. 13 van de 22 arbeidskrachten kregen in het geheel niets betaald, terwijl de anderen tussen de 50 en 300 dollar contant kregen uitgekeerd. 

De Ombudsman voor eerlijke werkomstandigheden ondernam actie tegen eigenaar Bani. Cqnews laat weten dat hij een persoonlijke boete van 41.300 dollar kreeg opgelegd terwijl zijn bedrijf ook nog eens een boete van 186.000 dollar kreeg. Gedurende zeven weken betaalde Bani 77.649 dollar te weinig. 


Publicatiedatum: 30-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: