Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Teboza en ZON leveren eerste Limburgse asperges

Vorig jaar introduceerden aspergebedrijf Teboza en telersvereniging ZON een nieuw label om Limburgse asperges te promoten. De beste kwaliteit asperges uit de regio worden vanaf dat moment in heel Nederland verkocht onder de naam 'Echte Limburgse Asperges'. Vandaag zijn de eerste Limburgse Asperges verkocht, te weten aan Smeding, groothandel in groente en fruit.Bijna twee derde van alle asperges in Nederland is afkomstig uit Limburg. Door de zandgronden en het microklimaat hebben asperges uit deze regio de beste smaak en de beste kwaliteit. Met het nieuwe label willen ZON en Teboza dit product onder een herkenbare eigen naam op de kaart zetten. De vandaag verkochte asperges zijn in de kas geteeld, met verwarmde bodem, maar hebben dezelfde vertrouwde kwaliteit en smaak als Limburgse Asperges uit de volle grond en zijn net zo mals.De naam 'Echte Limburgse Asperges' is alleen bedoeld voor de beste kwaliteit asperges uit Limburg. Een logo, speciale dekvellen, inlays en bedrukte vrachtwagens zorgen voor herkenbaarheid bij de consument. ZON en Teboza, vertegenwoordigers van het grootste areaal aspergevelden, willen het gebruik van de naam 'Echte Limburgse Asperges' niet exclusief voor zichzelf houden maar dit zo breed mogelijk uitdragen. Telers uit de hele provincie kunnen zich daarom bij 'Echte Limburgse asperges' aansluiten.Taetske Albada was voor deze speciale gelegenheid naar Helden afgereisd om namens Smeding het eerste kistje Limburgse Asperges in ontvangst te nemen.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


"De laatste weken was er regelmatig reclame over teveel zout in ons eten. Maar de kritiek hieronder geschreven door "Teler, Limburg" is in iedergeval Ongezouten"
Eric, Limburg - 2018/01/31 13:04:45.000


Beste smaak, beste kwaliteit door microklimaat...??? Gezwets. Het ras, de bemesting en de leeftijd van het perceel bepaald de smaak.

Asperges hebben verder maagdelijke zandgrond nodig die is er in Limburg niet meer. In Brabant te over en in Limburg helaas niet meer.

Kwaliteit heb ik verleden jaar gezien. Bruinverkleuring, gespleten asperges en roseverkleuring in de extra wit..kan allemaal in dit tobprodukt!
Teler, Limburg - 2018/01/31 08:16:27.000© AGF.nl 2018