Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Import Promotion Desk brengt bio-producenten uit negen landen op de Biofach

Omvangrijk bio-aanbod uit ontwikkelingslanden en jonge industrielanden

Het Import Promotion Desk (IPD) brengt dit jaar biotelers uit Colombia, Egypte, Indonesië, Kirgizië, Nepal, Peru und Tunesië, Servië en Zuid-Afrika op de Biofach. Meer dan dertig bedrijven uit negen landen presenteren hun veelzijdige bio-productaanbod op de gezamenlijke stand van het IPD en de 'Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit' (GIZ) en op het landenpaviljoen. Dit aanbod omvat kruiden, specerijen, thee, etherische en koudgeperste oliën, riet- en palmsuiker evenals groenten- en fruitspecialiteiten uit de betreffende landen. De wereldwijd grootste beurs voor biologische levensmiddelen vindt van 14 tot en met 17 februari in Nürnberg plaats.

IPD, het Duitse initiatief ter bevordering van de import, en de GIZ organiseren reeds voor de vierde keer de gezamenlijke stand voor kleinere en middelgrote bedrijven uit ontwikkelingslanden en jonge industrielanden. "Dit jaar begeleiden we meer dan dertig bedrijven", zegt dr. Julia Hoffmann van het IPD. "Het aanbod aan – en ook de vraag naar – hoogwaardige producten in biokwaliteit uit ontwikkelingslanden en jonge industrielanden groeit gestaag. Bio heeft veel potentieel voor onze partnerlanden. Daarom ondersteunen we hen samen met partners ter plaatse bij het aanbieden van hun bioproducten en bij het aanknopen van handelsrelaties met Duitse c.q. Europese importeurs."

Breed productaanbod

De bedrijven uit de IPD-partnerlanden presenteren een breed aanbod aan biologische producten. Zo zijn er bijvoorbeeld theespecialiteiten uit de Colombiaanse bergen, koudgeperste oliën uit Egypte, kurkuma en etherische oliën uit Nepal en presenteert men hoogwaardige palmsuiker uit Indonesië. Typisch fruit uit Peru is lucuma, camu camu en maca: in poeder- en vlokkenvorm komen ze vanuit Peru naar Nürnberg.

IPD-bedrijven op de Biofach:
Hal 4 |4-561: exposanten uit Indonesië, Nepal en Zuid-Afrika
Hal 2 |2-626: exposanten uit Colombia
Hal 2 |2-213: exposanten uit Peru
Hal 4 |4-161: exposanten uit Tunesië
Hal 4 |4-333 en 4-341: exposanten uit Egypte
Hal 4A |505: exposanten uit Servië
Publicatiedatum: